19.11.2018
LJ
/ 1°
Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

Asist. Borut Žgavec, dr. med, specialist dermatovenerolog in dermatohistopatolog se ukvarja z estetsko in klasično dermatologijo - diagnostiko in zdravljenjem kožnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Roaccutane in proteinski dodatki

Ključne besede: raccutane, proteinko dopolnilo

Simptomi: Akne

Deli telesa: KOŽA

Vprašanje: Pozdravljeni! Že dobre 3 mesece sedaj jemlem zdravilo roaccutane, trenutno 20mg na dan. Zanima pa me če lahko poleg zdravila uživam tudi prehransko dopolnilo (proteine) brez dodatnega vitamina A. Občutek imam da odkar jih uživam, se mi je koža za malenkost poslabšala vendar nism prepričan da vzrok tiči v tem. Za vaš odgovor se vam lepo zahvaljujem :)
Odgovor: Pozdravljeni! Načeloma, kar se Roaccutana tiče, lahko jemljete proteine, je pa res, da pogostoma vidim poslabšanje aken pri tistih ki jemljejo tovrstne prehranske dodatke (proteine iz sirotke). Če sami to opažate, potem svetujemo prekinitev jemanja takšnih dodatkov. lp
Asist. Borut Žgavec, dr. med., 20.05.2013

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave