19.11.2018
LJ
/ 1°
Prince Harry Tako princ Harry nadaljuje poslanstvo matere Socialna fobija Se bojite javnih govorov in nastopov? Zajtrk Naravno naredite nekaj za svojo prebavo Pljuča Po štirih letih kemoterapije odkril, da nima raka
Irena Rahne Otorepec

Irena Rahne Otorepec, dr. med.

Specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Koliko vrst ženskih orgazmov obstaja?

Ključne besede: orgazmi, kvantiteta, ženska spolnost

Simptomi:

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Več vrst ženskih orgazmov Pozdravljeni, pred kratkim sem brala o tem, da obstaja sedem vrst ženskih orgazmov, pa me zanima, kako strokovnjaki s stroke ocenjujete te orgazme? V koliko skupin jih delite in kateri vse obstajajo oz. so medicinsko priznani? Jih je res samo sedem ali jih po vašem mnenju obstaja kaj več?
Odgovor: Spoštovani! Orgazem je seveda samo eden, ga pa vsaka ženska doživlja sebi edinstveno in na raznolike načine - lahko ga bolj občuti na telesnem nivoju, ali bolj psihološko, tudi duhovno. Stroka na biološkem nivoju govori o tako imenovanem vulvovaginalnem kompleksu, kjer je tkivo podobno brecilnemu tkivu penisa in med spolnim vzburjenjem nabrekne. Torej ne ločujemo več na klitorični in vaginalni orgazem. Pomemebno je, da ženska sovje telo pozna, da si doživljanje orgazma dovoli, da nima zaradi uživanja občutkov krivde in da tudi partnerju (ali partnerki, če govorimo o istospolni zvezi) lahko zaupa, kakšno spolno stimulacijo potrebuje za doseganje orgazma. Orgazem ne sme biti zahteva! Srečno!
Irena Rahne Otorepec, dr. med., 12.03.2013

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave