19.11.2018
LJ
/ 1°
Irena Rahne Otorepec

Irena Rahne Otorepec, dr. med.

Specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Začetek spolnih odnosov pri mladem paru

Ključne besede: spolni odnosi, prepričanja, strahovi, negativna samopodoba

Simptomi:

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Pozdravljeni! Star sem 23 let in moja partnerica 19 let, Skupaj sva približno 3 mesece. Imava težavo, da do zdaj nisva imela še spolnega odnosa, ker ji primanjkuje samozavesti, ker si sama sebi ni všeč in da nima primerne postave ( čeprav ima normalno postavo). Ovira jo, če se lotim božanja in prijemanja od pasa navzdol. Poleg tega ona do zdaj še ni imela spolnega odnosa. O tem sva se že pogovarjala. Rekla je da ima malo straha, vendar to ni ovira da nimava spolnega odnosa. Njena ovira je to, da si sama sebi ni všeč. Upam, da mi boste znali kaj svetovati in predlagati. Poleg tega me še zanima kako naj jo pripravim do spolnega odnosa, glede na to, da je to za njo prvič. Kako naj pristopim? Najlepša vam hvala že v naprej za odgovor. Lp!
Odgovor: Spoštovani! Vse, kar ste začeli v smislu dotikanja, je ustrezno. Seveda kljub Vašim postopnim korakom in obilni meri potrpežljivosti in spodbudnih besed ne boste mogli prepričati dekleta, da je lepa in da je za Vas spolno privlačna. Prav je, da si ona želi napredovati v spolni igri, mogoče jo nagovorite, da vas boža in se vas dotika od pasu navzdol, da se dotakne uda v erekciji, da poskušate s prsti prodreti v nožnico, se ji približati z udom. Počasi in postopno, kot že sedaj počneta. Če si Vaše dekle želi izboljšati svojo samopodobo, potem Vam mora zaupati, verjeti Vašim besedam. Lahko pa pride na pogovor tudi k meni (Ambulanta za spolno zdravje, Zaloška 29, Ljubljana - v okviru Centra za mentalno zdravje, tel. 01 5874942). Srečno!
Irena Rahne Otorepec, dr. med., 16.04.2013

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave