16.11.2018
LJ
10° / 4°
Zvezdana Mlakar - naslovna Zvezdana Mlakar razkrila, kako se je soočila z menopavzo Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Rebeka Dremelj Rebeka ni mogla verjeti svojim očem
Irena Rahne Otorepec

Irena Rahne Otorepec, dr. med.

Specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Spolne skrbi v zvezi z podaljšanim časom do izliva pri spolnem odnosu

Ključne besede: spolni odnos, podaljšan čas do izliva, posledice, masturbacija

Simptomi:

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: lep pozdrav,star sem 19 let in imam probleme pri spolnih odnosih, in sicer,pri spolnih odnosih iz svojo punico mi ne "pride",in s casoma penis zgubi erekcijo o.z. "zaspi" (na en nacin),s prva je bla erekcija kr dost mocna za spolni odnos vendar v zadnje case sploh je ni,ampak zanimljiv je to da kadar gledam pornografiju mam in erekcijo in mi "pride",zanima me ce mogoce jst kaj narobe delam pri spolnih odnosih ali je to neki druzga. v naprej hvala .
Odgovor: Spoštovani! Ker pri masturbaciji ob gledanju filmov s spolno vsebino nimate težav ne z erekcijo ne z izlivom, ni telesnih razlogov za podaljšan ali celo inhibiran izliv pri spolnem odnosu. Posledično upade tudi erekcija. Možno je, da ste se "razvadili" z masturbacijo kot načinom doseganja orgazma in posledične ejakulacije, zato je to za možgane najmočnejši dražljaj (povezava med vidnim dražljajem=film in vzburjenjem=erekcija, ki se dokonča z izlivom). Niste napisali, koliko časa imate dekle in kako pogosto imata spolne odnose ter ali uporabljata kakšno zaščito. Priporočam, da se po nepotrebnem ne obremenjujete, namesto masturbacij pa poskusite pogosteje imeti spolni odnos, kjer se osredotočajte na naraščajoče vzburjenje in kako ga dosegate. Pri spolnosti je pomembna sproščenost, učenje - tudi določenih tehnik, pogovor o željah, pričakovanjih, ne pa razmišljnaje o tem, kaj je prav-narobe! Srečno!
Irena Rahne Otorepec, dr. med., 18.04.2013

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave