14.11.2018
LJ
15° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...
Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

Zdravnica družinske medicine je 25. 1. 1996 diplomirala na medicinski fakulteti v Ljubljani in 30. 3. 2010 opravila specialistični izpit iz družinske medicine.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

VRTOGLAVICA, MRAVLJINČENJE, BOLEČINA V PRSNEM KOŠU

Ključne besede: VRTOGLAVICA, MRAVLJINČENJE, BOLEČINA V PRSNEM KOŠU

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni! Težave so se mi začele pojavljati približno 2 meseca nazaj, ko se mi je kar naekrat zvrtelo, povišal se mi je pritisk in srce mi je bilo močno in hitro. bila sem pri osebni zdravnici, ki mi je najprej pregledala kri (bila je normalna le levkociti 11,67 in sedimentacija 20) potem pa rekla samo naj počivam in mi dala antibiotike Azibiot. Ta četrtek se mi je zopet zvrtelo, tiščalo me je v psih in se mi vrtelo v glavi. Bilo mi je slabo in dobila sem drisko. Bolečina v prsih je bila pekoča in kar močna. Šla sem na urgenco, kjer so rekli, da je to posledica virusa in anksioznosti ter da naj počivam. Rekla sem se ok, verjetno sem res anksiozna in odšla domov. Dokler se ni spet začelo... Težje dihanje... pekoče bolečine v prsih, vrtenje v glavi, bolečine v okončinah, v glavi... in zopet sem šla k svoji zdravnici. Ta me je tokrat poslala na internistično ambulanto kjer so mi zopet pregledali kri, naredili ekg in slikali pljuča. vse je bilo ok. Diagnoza zopet: Verjetno okužba zgornjih dihal in ob tem napadi anksioznosti. Zvečer pa so se začele pekoče bolečine v desni strani glave. Moja zdravnica mi je dala inekcijo ketonala vendar se stanje ni popravilo. Poslala me je k nevrologu, ki je naredil ct, tudi ta je bp. Ker težave še kar niso in niso ponehale me je zdravnica napotila k pulmologu, ta je naredil metaholinski test in izključil astmo. Naredili so mi tudi uz srca, ki je bil bp. Zaradi pekoče bolečine so me napotili na gastroskopijo, katere diagnoza je bila žolčni refluks, gastritis celotne sluznice in gastroezofagalni refluks. Zdravnik mi je predpisal nadaljno jemanje acipana in tablete Tamital. Še vedno se dogaja, da pride do pekoče in srbeče bolečine v prsnem košu, ampak na levi strani, Pri prsnici pa se pojavi topa bolečina. Že nekajkrat prej sem začutila mravljinčenje v levi roki in nogi,vendar rahlo, danes pa se je to zelo poslabšalo. levo nogo pa imam popolnoma mravljinčasto. Predvsem pod kolenom. Tudi roka se je poslabšala in sicer mravljičenje je predvsem v dlani. Ko se pritisnem na sredi dlani mi zamravljinči celo dlan, na nadlahti pa me roka boli. Kdaj bi bilo to mravljinčenje znak česa resnega? Opažam tudi vse pogostejše vrtoglavice in motnje koncentracije, ko se kar ne morem skoncentrirati ter pogostejše glavobole. Kadarkoli sem v stoječem položaju se pojavi tiščanje v glavi in takrat imam občutek kakor da to ni moja glava. Tudi na svetlobo postanem občutljiva. naj grem zopet do osebne zdravnice ali ni to nič resnega?? Že vnaprej se Vam res zahvaljujem za odgovor, vem da se verjetno preveč obremenjujem ampak vseeno bi rada slišala še Vaše mnenje. Najlepša hvala.
Odgovor: Pozdravljeni, pri pregledih pri internistu so vam verjetno izključili tudi pljučno embolijo, vnetje srčne mišice ali osrčnika, pnevmotoraks in druge redke bolezni v prsnem košu? Pogosto so težave v želodcu lahko vzrok za bolečine v prsnem košu.Verjetno je bila želodčna bakterija helicobacter pylori negativna, pri gastroskopiji? Če niste prej imela težav z vratno in ledveno hrbtenico, je to mravljinčenje še potrebno raziskati in sicer bi predlagala magnetno resonanco možganov po protokolu za multiplo sklerozo (klinika za nuklearno medicino) in elektromiografijo zgornjih in spodnjih okončin (pri nevrofiziologu), za opredelitev morebitne periferne okvare živcev. Oboje je možno opraviti z napotnico osebnega zdravnika. Lep pozdrav,
Tadeja Mantel Hauptman, dr. med., 19.11.2013

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave