17.01.2019
LJ
/ 6°
Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Hrana
Zaščiti svojo DNK s pravilno prehrano
Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko
Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

Asist. Borut Žgavec, dr. med, specialist dermatovenerolog in dermatohistopatolog se ukvarja z estetsko in klasično dermatologijo - diagnostiko in zdravljenjem kožnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Rdeče pikice in rast znamenja

Ključne besede: znamenje, rast,

Simptomi:

Deli telesa: KOŽA

Vprašanje: Pozdravljeni! Na hrbtu imam zelo suho kožo zraven pa so na koži prisotne nekakšne male rdeče pike ki zelo srbijo imam tudi veliko kožnih znamenj več kot 60 predvsem na rokah in hrbtu problem vidim v tem ,ker nekatera znamenja ne ostanejo enake velikosti kot so bila takrat ko so se pojavila ampak se povečujejo iz leto v leto ,če je bilo znamenje ob pojavu veliko 1mm je zdaj po 3 letih kar 6mm.
Odgovor: Spoštovani! Zaradi odsotnosti, vam odgovarjam z zamudo. Upam, da ste v tem času težavo že rešili. Na osnovi vašega pisma, žal ni mogoče postaviti niti približne diagnoze, saj "male rdeče pike, ki srbijo" lahko vidimo pri zelo zelo številnih in različnih kožnih obolenjih. Glede znamenj pa je tako ali tako edina zanesljiva, pravilna in strokovna pot dermatoskopski pregled pri dermatologu, ki je vešč in specializiran za preglede znamenj. Vse ostalo ( predgledi preko "telefona", interneta....) je žal popolnoma nezanesljivo in zelo nevarno! Povečevanje znamenja je vedno zaskrbljujoč podatek in svetujem dermatoskopski pregled, čeprav je rast iz 1mm na 6 mm v treh letih relatiovno počasna, pa brez pregleda ni mogoče popolnoma zanesljivo izključiti tudi bolj resne spremembe!! lp
Asist. Borut Žgavec, dr. med., 25.08.2014

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave