21.07.2018
LJ
27° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli
Branko Šibanc

Mag. Branko Šibanc, dr. med.

Infektolog, ki se ukvarja z zdravljenjem borelioze, z usmerjenim predpisovanjem antibiotikov, opredeljevanjem nepojasnjenih vročinskih stanj, s tropsko medicino in z ostalimi nalezljivimi boleznimi.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

HIV test

Ključne besede: hiv, VHB, VHC

Simptomi: AIDS/HIV

Deli telesa:

Vprašanje: hiv test 15.3. sem imel nezasciten spolni odnos(pasiven sem bil pri orali). 1.5. sem zbolel. Imel sem vročino, vnetje mandljev, nočno potenje, ki je trajalo okoli treh tednov. 17.6. sem se testiral na zavodu za transfuzijsko medicino v Lj. Opravili so mi test z EIA anti-HIV 1/2/0 in HIVp24Ag: NEREAKTIVEN. Zdravnica je rekla, da ponovno testiranje ni potrebno. Lahko glede na pretečeni čas od možne okužbe in mnenje zdravnice ovržem strah pred okužbo?
Odgovor: Strah je odvečen! Novo testiranje ni potrebno.
Mag. Branko Šibanc, dr. med., 24.08.2014

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave