19.11.2018
LJ
/ 1°
Mirjam Kovačič Čadež

Mirjam Kovačič, dr. dent. med.

Mirjam Kovačič je zobozdravnica zasebnica, ki svoje znanje nadgrajuje s sodobno opremo in visokimi standardi strokovnosti.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Izpah - luksacija čeljustnega sklepa

Ključne besede: izpah, čeljustni sklep, TMS, zobozdravnik

Simptomi:

Deli telesa: USTA

Vprašanje: Moj 70 letnio soprog ima luksacijo TMS, tako so zapisali na lj.čeljustni kirurgiji. Stanje je že več let nekako vzdržno, sicer vsakodnevne bolečine, sedaj pa se mu je leva stran tako nekako postavila v trdo stanje, da mu mišica ne omogoli zapreti očesa, desna stran pa izgleda, kot da je imel možgansko kap, saj mu ustnico vleče na desno stran, ne more piti, ne da bi polil, težko odpira usta, ko govori, mu obraz vleče n desno. Mož je neskončno nesrečen, sicer izjemno potrpežljiv, se optimistično spopada z dolgoletnimi bolečinami, ampak sedaj ga je ta nov položaj, ko je luksacija čeljusti tako vidna, popolnoma strl. Mož ima to poškodbo najbrž profesionalno - akadmeski glasbenik - pihala, ima pa tudi artritis in gre po mnenju fizioterapevta najbrž tudi za to težavo. Najvljudneje vas prosim, kaj svetujete razen vaj, ki jih redno opravlja in analgetikov, ki so sestavni del njegovega vsakdana. Hvala in s spoštljivimi pozdravi čakava vaš odgovor.
Odgovor: Spoštovani! Glede na opisano bo najbolje, da se ponovno oglasite pri čeljustnem kirurgu. Potrebno bo raziskati vzrok motenj funkcij. Lep pozdrav,
Mirjam Kovačič, dr. dent. med., 23.06.2015

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave