18.10.2018
LJ
21° / 11°
Buče Poznate to neverjetno antioksidantno bombo? Plank 3 načini, kako spodbudimo delovanje presnove Žalovanje Izguba ljubljene osebe - žalovanje je pomembno Holesterol Kako uspešno znižati holesterol?
POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

Sociologinja, ki svetuje in nudi pomoč osebam z motnjami hranjenja, zasvojenim z alkoholom, rešuje partnerske konflikte in težave odraščajoče populacije.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

stres

Ključne besede: želodec, stres, prehrana

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni! Stara sem 20 let in imam že štiri mesece velike težave z želodcem in prehrano. Ko sem pred kakšnim ključnim dogodkom ali pa moram kam iti, me začne v želodcu stiskat in mi gre na bruhanje. Včasih tudi bruham, vendar nočem da kdo opazi in bruhanje pogoltnem. Tudi ko zavoham, vidim ali pomislim takrat na hrano mi gre na bruhanje. Na blato grem vsak dan. Pred dvema tednoma sem bila že pri zdravniku in mi je predpisal tablete Nexium 20mg katere vsako jutro na prazen želodec vzamem. Ampak opažam da ne učinkujejo. Prosim pomagajte mi, saj se zaradi tega zelo grozno počutim. Hvala že v naprej.
Odgovor: Vsekakor ste verjetno svojo težavo v času od zastavljenega vprašanja že razrešili. Prav je, da ste takoj odšli do zdravnika, v nadaljevanju pa bo utrditi vaše psihično stanje, da boste dovolj trdni in sposobni prenašati tegobe vsakdanjika. Torej delati na obrambnem mehanizmu, da se vsi stresi ne bodo odražali na vašem želodcu in v prehrani. Če karkoli potrebujete, se lahko mirno oglasite na moj osebni mail dsternad@gmail.com
Mag. Dragica Marta Sternad, 28.11.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave