21.09.2018
LJ
28° / 14°
Možgani Nevrolog svetuje, kako upočasnimo staranje Prehlad Pogosta navada poveča tveganje za prehlad Telefon Kaj se zgodi, ko ves čas gledate v telefon? Česen Naturopatski nasveti za lažji prehod v jesen
Dušan Brajović

Dušan Brajović, dr. dent.med.

Zobozdravnik, ki se ukvarja predvsem z estetsko in funkcionalno rekonstrukcijo zobovja.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

preiskave

Ključne besede: preiskave

Simptomi:

Deli telesa: USTA

Vprašanje: Pozdravljeni. Na Vas se obračam z prošnjo, da bi mi odgovorili na naslednje vprašanje... Zanima me zakaj oz. v kakšen namen je potrebno pred zobozdravniškim posegom (konkretneje pred odstranjevanjem zobnega kamna) opraviti laboratorijske preiskave (kri)? Rentgensko slikanje (ortopan) sem že opravila. Iskreno se Vam zahvaljujem za Vaš odgovor In Vas v upanju na čimprejšnji odgovor lepo pozdravljam. Lp. Kornelija Z.
Odgovor: Pozdravljeni! Standardno se pred čiščenjem zobnega kamna ne zahteva krvnih preiskav. Krvno sliko se naredi, ko želimo imeti poglobljeno diagnostiko in iščemo povezave med težavami z obzobnim tkivom in splošnim zdravstvenim stanjem. Konkretno za vaš primer, je najbolje vprašati vašega zobozdravnika. Lep pozdrav, Dušan Brajovoć dr.dent.med Več info www.studiodent.com www.stomatološka-klinika.si
Dušan Brajović, dr. dent.med., 13.10.2015

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave