12.12.2018
LJ
/ -3°
Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Infrardeča savna Blaži kronične bolečine, izboljšuje pretok krvi, izloča toksine iz telesa ... Annie McManis Še sama ne more verjeti, kaj ji je uspelo
ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih. Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Menstruacija

Ključne besede: Menstruacija, prestavitev

Simptomi: Menstruacija

Deli telesa: HORMONI

Vprašanje: Pozdravljeni. Stara sem 50 let. Ker bom februarja potovala, sem želela prestaviti menstruacijo. Ginekolog mi je predpisal tablete primolut nor, ki bi jih vzela tri dni pred začetkom menzesa. Ampak očitno sem prešla v fazo menopavze in menzesa že dva meseca nimam. Ali bi mi pomagalo, če bi predpisane tablete vzela za sprožitev menzesa pred potovanjem? Kako naj to pravilno naredim? Hvala za odgovor.
Odgovor: Pozdravljeni! Nič ne bo narobe, če vzamete Primolut nor. Jemljete dve tabletki na dan 7 dni. 2-4 dni po prekinitvi se bo pojavila menstruacijea. Če pa ste res v menopavzi, se krvavitev ne bo pojavila. V tem primeru se morate samo prepričati, da niste noseči.
Ksenija Šelih Martinec, dr. med., 15.02.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave