12.12.2018
LJ
/ -3°
Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Infrardeča savna Blaži kronične bolečine, izboljšuje pretok krvi, izloča toksine iz telesa ... Annie McManis Še sama ne more verjeti, kaj ji je uspelo
ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih. Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Nosečnost

Ključne besede: Nosečnost, carski rez

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni! Sem 25 let stara mamica leto dni starega fantka. Rodil se je z cr, zaradi nenapredovanja poroda (moji popadki so bili prekratki, ko sem dobila umetne, pa je začel otrokov utril padati), fantek je vil ob rostvu velik 55cm in težek 4040g. Sedaj sem drugič noseča. Zanima me ali mi pripada carski rez ali ne? Hvala
Odgovor: Pozdravljeni! Ne razmišljajte tako ali vam priprada carski rez ali ne. Proti koncu nosecnosti bo ginekolog ocenil težo ploda. Na osnovi poporodnega zapisnika na katerem je napisan vzrok za carski rez, se bo ginekolog odločil kako dokoncati porod. Seveda dokončno se bo o nacinu poroda odločil porodničar v porodnišnici. Praviloma se po prvem carskem rezu odločimo za vaginalni porod, ker je le-ta za otroka boljši. Seveda mora porod potekati gladko in ne prepočasi. Pri drugi nosenosti se hitreje odločimo za carski rez. Proti koncu nosečnosti bo vaš ginekolog ocenil težo ploda in njegovo stanje. Pogosto se odločimo za pripravo pred eventuelnim carskim rezom, kar pomeni, da greste v porodnišnico in opravite vse potrebne preiskave, ce bi bil potreben carski rez. Verjetno je bil prvi porod težak in si sedaj zelite hitro dokončanje poroda. Prepustite to odločitev porodničarju. Res se v drugem porodu hitreje odločimo za carski rez, ker imamo źe izkušnjo od predhodnega poroda.
Ksenija Šelih Martinec, dr. med., 15.02.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave