12.12.2018
LJ
/ -3°
Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Infrardeča savna Blaži kronične bolečine, izboljšuje pretok krvi, izloča toksine iz telesa ... Annie McManis Še sama ne more verjeti, kaj ji je uspelo
ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih. Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Miom maternice

Ključne besede: Miom, operacija

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Miomi Stara sem 52 let, pred tremi meseci sem naredila bris bil je vredu in ginek.mi je odkril z Uz miom velik 12 mm, čez 3 mesece pa še enega 10 mm. Ta prvi je zrasel v treh mesecih 4 mm.Ponovno me je naročil čez 3 mesece in rekel da če bi se zelo povečali bi bila potrebna operacija in verejtno odstranitev maternice. Šokirana sem bila, a to pomeni da če si čez 50 let pri takih zadevah kar odstranijo maternico. Rekel je še da bi se lahko v ozadju skrival karcinom, to verejtno predvideva. Sem pa tudi dobila menstruacijo po letu in treh mesecih pavze. Bila je normalna samo kake 2-3 dni daljša..So se to lahko kar zbudili jajčniki ?Kaj vi mislite o odstranitvi maternice zaradi miomov? Kolika je pa čakalna doba in koliko velik naj bi bil miom , da bi bilo to potrebno. Hvala lepa,
Odgovor: Pozdravljeni! Zaradi miomov praviloma ne odstranjujemo maternice. Odstranimo jo samo, kadar miom dela teźave, predvsem močne in dolgotrajne krvavitve. Pred nastopom menopavze miomi pogosto zrastejo kar je posledica hormonskega neravnovesja. Seveda pa je nujno izločiti karcinom. Miomi se ne spremenijo v rakave tvorbe. Ginekolog vam mora natančno pojasniti na kaj je mislil in karcinom izključiti. Kadar se pojavi krvavitev po več kot enem letu, je potrebno narediti potrebne preiskave, da se izključi rakave spremembe. Torej, zaradi miomov ni potrebna operacija. Čakalne dobe se spreminjajo in jih preverite v bolnici, seveda če bo operacija sploh potrebna.
Ksenija Šelih Martinec, dr. med., 15.02.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave