16.11.2018
LJ
11° / 6°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona
Andreja Pšeničny

Dr.sci. Andreja Pšeničny, univ.dipl.psih.

Doktorica psiholoških znanosti in psihoterapevtka, ki velja tudi za vodilno strokovnjakinjo za zdravljenje sindroma izgorelosti.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Neodločnost

Ključne besede: neosodločnost, ambivalenca

Simptomi:

Deli telesa: DUŠEVNOST

Vprašanje: Pozdravljeni. Stara sem 35 let, sem samska in imam tezave z neodlocnostjo, ki me spremlja ze kar nekaj casa. Pojavlja se v situacijah ko se ne morem odlociti ali kaj kupiti ali ne, predvsem pa me tepe na ljubezenskem podrocju. Zaradi tega sem pred nedavnim izgubila moskega, ki mi je bil vsec a mu nisem pokazala da mi je vsec ker sem se prevec ukvarjala z drugimi stvarmi, se sprasevala mnogo stvari in cincala ali zelim biti z njim ali ne, sedaj pa je odsel, ker ni mogel vec cakati, sel k moji prijateljici in sta sedaj skupaj jaz pa ostala sama in sedaj mi je zal, ker sem ugotovila kaj bi lahko imela, pa sem zaradi svoje neodlocnosti vse izgubila. Ne znam se prepustiti, razmisljam cisto prevec stvari. Prosim vas za odgovor kako naj se resim neodlocnosti, saj sem bila zaradi tega ze veckrat razocarana v zivljenju. Naj grem k psihologu in se tam pogovorim?
Odgovor: Spoštovani, Potrebno bi bilo raziskati, kaj je vzrok za vaše težave, torej kateri strahovi in dvomi vam branijo, da sprejeli odločitve in od kod ti izhajajo, da bi jih lahko sčasoma presegli. Lahko da gre za nezaupanje vase, nezaupanje v druge, strah pred odgovornostjo oziroma samostojnim sprejemanjem odločitev, strah pred neuspehom, pred lastnimi željami, pred izgubo naklonjenosti, pred tem, kako izpademo pred drugimi…. Možnosti je veliko in šele po tem, ko jih prepoznamo in razumemo, je mogoče začeti iskati poti za razreševanje. Zato je res najbolj smiselno, da obiščete psihologa ali še bolje ,psihoterapevta. Lep pozdrav,
Dr.sci. Andreja Pšeničny, univ.dipl.psih., 13.03.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave