12.12.2018
LJ
/ -3°
Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Infrardeča savna Blaži kronične bolečine, izboljšuje pretok krvi, izloča toksine iz telesa ... Annie McManis Še sama ne more verjeti, kaj ji je uspelo
ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih. Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Adenomioza

Ključne besede: Adenomioza, operativna terapija

Simptomi:

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Pozdravljeni, ugotovljeno imam adenomiozo in sem naročena na operacijo odstranitve maternice. Odstranili bodo tudi jajcevode in predlagajo mi tudi odstranitev materničnega vratu in sicer iz razloga, ker je bris pokazal ATC, vendar pa je bilo kasneje po abraziji izvid negativen. Zanima me kaj pravzaprav pomeni odstranitev materničnega vratu za žensko. Ali zaradi tega lahko pride do kakšnih drugih težav, npr. z mehurjem, morda zmanjšana občutljivost pri spolnih odnosih? Hvala za vaš odgovor.
Odgovor: Pozdravljeni! Kot ste prav razmišljali ima maternicni vrat pomen za vzdrževanje statike v mali medenici. Seveda pa je pomembno, da je zdrav in na njem ni sprememb. Pri spolnih odnosih ne boste zaradi tega občutili razlike. Po operaciji ne pozabite na Keglove vaje, da voste imeli močne mišice nožnice. Ne dvigujte težjih bremen. Skratka, čuvajte se.
Ksenija Šelih Martinec, dr. med., 11.04.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave