16.11.2018
LJ
10° / 4°
Zvezdana Mlakar - naslovna Zvezdana Mlakar razkrila, kako se je soočila z menopavzo Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Rebeka Dremelj Rebeka ni mogla verjeti svojim očem
Andreja Pšeničny

Dr.sci. Andreja Pšeničny, univ.dipl.psih.

Doktorica psiholoških znanosti in psihoterapevtka, ki velja tudi za vodilno strokovnjakinjo za zdravljenje sindroma izgorelosti.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Obisk pri psihologu

Ključne besede: psihološko svetovanje, zaupnost

Simptomi:

Deli telesa: DUŠEVNOST

Vprašanje: Pozdravljeni, zanima me, kako poteka prijava k psihologu. Je treba iti najprej k osebnemu zdravniku? Vem, da nujno potrebujem psihologa, vendar nočem, da bi za to kdo izvedel. Veliko znancev študira psihologijo in strah me je, da bi pri mojem posvetu s psihologom bil na praksi prisoten kakšen znanec, oz. bi me videl tam. Menim tudi, da se v živo pred nekim neznancem (psihologom) ne bi mogla sprostiti. Zanima me, če obstajajo kakšni online posveti s psihologom.
Odgovor: Spoštovani, Na posvet k psihologu greste lahko v okviru javnega zdravstva ali samoplačniško. V prvem primeru potrebujete napotnico vašega osebnega zdravnika, v drugem pa ne. Vse, kar se pacient pogovarja s psihologom, je zaupno (varuje vas Zakon o pacientovih pravicah) , tudi informacija, da je nekdo obiskal psihologa. Pri pogovoru s psihologom praviloma ni nikogar drugega (tudi ne praktikantov) oziroma bi za to bilo potrebno izrecno vaše soglasje. Po mojih izkušnjah (in tudi po raziskavah) je osebni stik med psihologom in pacientom eden ključnih dejavnikov za uspeh terapije, zato je smiselno premagati začetno zadrego in sram. Lep pozdrav,
Dr.sci. Andreja Pšeničny, univ.dipl.psih., 13.03.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave