12.12.2018
LJ
/ -3°
Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Infrardeča savna Blaži kronične bolečine, izboljšuje pretok krvi, izloča toksine iz telesa ... Annie McManis Še sama ne more verjeti, kaj ji je uspelo
ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih. Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Kontracepcijske tabletke

Ključne besede: Oralna kontracepcija

Simptomi: Kontracepcija

Deli telesa: HORMONI

Vprašanje: Lep pozdrav. Stara sem 27 let. Jemala sem tabletke jasminelle priblizno sedem let. Sedaj sem se odlocila da jih preneham jemati (naredim pavzo). V vsem casu jemanja tablet sem imela probleme z vnetji noznice in sem to pripisovala tabletkam. Zanima me ce ce je drugace priporocljivo narediti pavzo in kaksni so dobri in slabi ucinki jemanja oz. prenehanja jemanja tabletk.
Odgovor: Jemanje kontracepcijskih tablet seveda predstavlja nek kemični poseg v telo. Vam pa omogoča planiranje zanositve. V današnjem času je skoraj nepredstavljivo, da bi se nosečnost kar neplanirana zgodila. Če tabletke dobro prenašate, so še vedno najprimernejša metoda kontracepcije. Ob jemanju tabletk se lahko slabše počutite, lahko opazite manjši libido, obstaja moznist vpliva na krvni pritisk, javljajo se lahko glavoboli. Rednka pomembna komplikacija je razvoj krvnih strdkov, ki pa se običajno pojavi ob začetku jemanja tabletk.
Ksenija Šelih Martinec, dr. med., 11.04.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave