12.12.2018
LJ
/ -3°
Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Infrardeča savna Blaži kronične bolečine, izboljšuje pretok krvi, izloča toksine iz telesa ... Annie McManis Še sama ne more verjeti, kaj ji je uspelo
ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih. Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Endometrioza, zanositev

Ključne besede: Endometrioza, zanositev,

Simptomi: Endometrioza

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Pozdravljeni. Stara sem 26 let in so mi ugotovili, da imam endometriozo. Zdravniki priporicajo cim prejsnjo zanositev. S partnerjem si zelo zeliva otrok vendar jih zaradi okoliscin se ne moreva imeti (proti koncu leta bo vse urejeno, zato jih nacrtujeva takrat). Ginekologinji sem povedala, da je mozna zanositev z najine strani sele proti koncu leta.ginekologinja je partnerja za preventivo poslala na spermiogram. Ugotovili so, da ima zelo nizko vsebnost gibljivih semencec (le 5%). Kako naprej? Kaksna je moznost zanositve? Sploh imava kaj moznosti? Katera moznost umetne oploditve je sploh mogoca v najinem primeru?
Odgovor: Spoštovani! Imate kar nekaj težav, vendar vam nihče ne more povedati ali boste hitro zanosili ali boste potrebovali pomoč. Menim, da je prav, da se odločite za zanositev takrat, ko ste za to pripravljeni. Seveda pa obstaja večja verjetnost, da boste potrebovali pomoč. Seveda pa imate možnosti. V Sloveniji so trije centri, ki se ukvarjajo z neplodnostji: ginekološka klinika v Ljubljani, ginekološka klinika v Mariboru in center v Postojni.
Ksenija Šelih Martinec, dr. med., 11.04.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave