21.04.2018
LJ
27° / 10°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?
POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

Sociologinja, ki svetuje in nudi pomoč osebam z motnjami hranjenja, zasvojenim z alkoholom, rešuje partnerske konflikte in težave odraščajoče populacije.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

sladkorna bolezen

Ključne besede: sladkorna bolezen

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani! Stara sem 24 let. Zanima me ali lahko dobim an anvedneo sladkorno bolezen. Čisto vsaki dan spijem 1,5 l gostega soka. Na dan spijem tudi 1,5 L vode . Ali lahko zbolim za sladkorno boleznijo ? Hrano sladko imam dnevno na jedilniku Torej če imam vse to ali lahko preprečim z 1,5 L VODE SPITE da za sladkorno boleznijo ne zbolim?
Odgovor: Spoštovani, vsekakor je važno kakšen sok pijete in samo zaradi zaužitja tega se še ne dobi sladkorne bolezni. Pri vaši starosti se je izogibate sladkarijam, prehrani, sladkim pijačam, ker na dolgi rok ni dobro za vaše telo, ki bo zdravo tudi brez vseh teh "sladkih" dodatkov. Uživajte hrano iz prehranske piramide, sledite svojim aktivnostim, dnevnim potrebam in vnašajte v telo samo toliko kot potrebujete in tudi sproti pokurite. Kako lahko človek zboli za sladkorno boleznijo in kdaj, pa je mogoče do informacij na vsemogočih forumih oz. spletnih straneh.
Mag. Dragica Marta Sternad, 28.11.2016

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave