20.07.2018
LJ
30° / 17°
Trebuh S hrano proti napihnjenosti pa tudi depresiji, alergijam … Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Detektiv Detektiv razkriva znake, da vas partner vara Katie Še pred letom dni na kemoterapiji, sedaj pa ...
Dušan Pušnik

Dušan Pušnik, oftalmolog

Če opazite, da vaš otrok slabše vidi, ga odpeljite na pregled k okulistu. Če pa imate kakršno koli vprašanje, ki se vam poraja zaradi suma, da vaš otrok ne vidi dobro, ali ga moti svetloba, ali škili ... se obrnite na Bibinega svetovalca Dušana Pušnika, dr. med., oftalmologa.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Različne vrednosti meritev dioptrije

Ključne besede: Različne vrednosti meritev dioptrije

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani, star sem 20 let in ko sem odšel k oftamologu na pregled oči je bila moja refraktometrija očesa sladeča: desno oko: -2,25 -2,75 / 27 ter levo oko: -6,50 -11,50 / 150, ko pa sem pred 1 tednom odšel na pregled k oftamologu pa je refraktometrija na desno oko: -2,75 -3,00 / 26 ter na levo oko -4,75 -9,00 / 150. Ker pregleda nisem opravil pri istem oftamalogu in ker je med tem minilo ze nekaj casa me zanima ce ta rafraktometrija pomeni, da se je moja dioptrija zmanjsala, predvsem pa tukaj mislim na levo oko. Hvala za vas odgovor in lep pozdrav!
Odgovor: Spoštovani, dejansko vrednost refraktometrije lahko iznerimo le po uporabi kapljic za širjenje zenic in onemogočanja akomodacije lečnega sistema. Brez te blokade lahko vrednosti refraktometrije pri pregledu nihajo zaradi akomodacije lečnega sistema in izmerimo le približne vrednosti dioptrije oči. Lep pozdrav, DUšan Pušnik
Dušan Pušnik, oftalmolog, 27.11.2017

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave