15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
Jasna Kordić Lašič

Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med.

Psihiatrinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem psihičnih bolezni pri odraslih.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

PANIKA

Ključne besede: PANIKA

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljena Mene pa zanima kaj mi priporočate doživel sem panični napad,,tiščanje v prsih-tesnoba in občutek,kot da bom padel skupaj,,srce mi je močno bilo in začel sm se tresti. in začelo se mi je vrteti v glavi. To se mi je zgodilo enkrat med vožnjo,od takrat naprej imam zelo velik strah pred tuneli in avtocesto tako,da se izogibam vožnji po tem. To se mi je pojavilo po grenki izkušnji s partnerico,ker me je to zelo šokiralo in tudi potrlo-prizadelo. Drugače sem po naravi zelo pozitiven in odprt človek. 1 Leto sem jemal Asentro vendar ta občutek ni izginil mogoče je manjši ampak še vedno je prisoten Drugače sem športnik veliko se gibljem pazim na zdravje in živim zdravo življenje. Zelo vam bom hvalažen za vaše mnenje oz odgovor. Lepo vas pozdravljem
Odgovor: Spoštovani! Pri panični motnji je najboljša terapija IZPOSTAVLJANJE. Strahovi se porajajo na podlagi negativnih mentalnih predvidevanja kaj slabega se utegne zgoditi. Mentalni filter se negativno zooži in povzroči selekcijo informacij, ki potrjujejo v smeri negativnih katastrofičnih interpretacij povsem nevtralnih dejstev. Ko pridobite izkušnjo, da se nič tako strašnega kot pričakujete ne zgodi se opremite z dvomom v lastne napovedi in začnete svoje strahove jemati z rezervo. tako se osvobodite izpod primeža samoustrahovanj in zaživite življenje kot si ga zaslužite. J.K.L.
Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med., 02.02.2018

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave