16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo
Marko Lovšin

Mag. Marko Lovšin, dr. med.

Urolog, ki se ukvarja z zdravljenjem bolezni sečil in moških spolnih organov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Intersticijski cistitis

Ključne besede: mehur, cistitis, intersticijski

Simptomi:

Deli telesa: SEČILA

Vprašanje: Pozdravljeni ! Enkrat sem vam že pisala o svoji diagnozi intercitijski cistitis. Stara sem 36 let in se trenutno 2 leti že borim z to kruto boleznijo. Zdravili so me od julija 2016 do junija 2017 z aplikacijami Cyististata in potem zdravljenje zaključili. Pol leta sem bila brez težav in živela normalno življenje, sedaj pa se mi je zadeva zopet ponovila v isti obliki (nenehno siljenje na vodo na cca 5 min, občutek polnega mehurja, boleč mehur na otip, ter pekoča bolečina v notranjosti sten mehurja). Ko grem na vodo me nikoli ne peče ampak me po končanem uriniranju čez par minut ponovno prime na vodo. Redno hodim v službo, ker si dajem upanje in voljo drugače doma bi že psihično oslabela, kljub vsemu pa resnično teško prenesem te bolečine in stalno uriniranje. Vem da je bolezen dokaj redka še posebej pri nas v SLO vendar jaz imam še vedno kanček upanja, da obstaja še kaj s čimer mi bi lahko pomagali omiliti težave za normalno nadalno življenje. Imam majhno punčko s katero živim sama in verjemite mi ,da mi je hudo, zato se na vas obračam samo z prošnjo če mi lahko poveste kakšne možnosti še imam...ali se lahko nadaljno zdravim z aplikacijami Cyististata, ali pride upoštev tudi inekcija Butolin Toksina in koliko časa to miruje in ali se to lahko ponavlja doživljensko, namreč nikakor se ne bi želela soočiti z odstranitvijo mehurja pri mojih letih. Vem ,da najbrž ozdravila nikoli ne bom čeprav nekateri urologi trdijo ,da je možnost ozdravitve ampak želim si le normalno življenje vsaj toliko, da ne uriniram tako pogosto na 5 min in da me ne bi tako peklo po mehurju in bolelo. Slišala sem da so v EU registrirali tudi lani aprila 2017 zdravilo Elmiron ali imate kaj izkušenj z tem zdravljenja pacientov v Sloveniji? Prosim vas za pomoč in vam bom resnično hvaležna. Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Odgovor: Pozdravljena! Terapija s Cystistatom traja ponavadi en mesec, enkrat tedensko. Za tem se daje vzdrževalne doze enkrat mesečno ali na daljše obdobje, glede na težave. Elmiron še ni registriran v Sloveniji. Jemlje se trikrat dnevno. Prvi učinki zdravila se pokažejo ponavadi šele po 6-8 tednih jemanja. Tudi aplikacija Botulina pride v poštev. Običajno ste brez težav po prvi aplikaciji 6-9 mesecev. Po vsaki naslednji aplikaciji je čas delovanja krajši. Morate se zavedati, da vaše bolezni ni možno pozdraviti, pomembno pa je lajšati simptome tako, da se vam omogoči dobra kvaliteta življenja. Pogovorite se o tem z vašim urologom. LP
Mag. Marko Lovšin, dr. med., 25.01.2018

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave