16.11.2018
LJ
11° / 6°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona
Jasna Kordić Lašič

Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med.

Psihiatrinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem psihičnih bolezni pri odraslih.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

ASENTRA, STRANSKI UČINKI

Ključne besede: ASENTRA

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani, Po navodilih psihiatra sem se obrnil na osebnega zdravnika, da mi poveča dozo že uvedenega zdravila Asentra 50mg, ki ga jem cca 2 leti zjutraj. Zdravil sem se zaradi panične motnje, zadnje čase pa sem postal tudi depresiven, zato tak ukrep. Sedaj sva z zdravnico povečala Asentro. Navodila: Poleg 50 mg ki je že uveden, zvečer vezamem še pol tablete (1 teden), nato po 1 tednu celo 50 mg. V tem primeru bom zaužil 50mg zjutraj in 50mg zvečer. Je ok da jih jemljem zjutraj in zvečer, ali je bolje enkrat na dan? Namreč bega me da mi je zdravnica predpisala dvakrat na dan.. ps: Trenutno jih zvišujem 9 dan, tako da sem že na celi tableti zjutraj in celi zvečer. Imam tudi neprijetne stranke učinke kot je vrtoglavica, slabost... Lep pozdrav
Odgovor: Spoštovani! Pri Asentri je maksimalni terapevtski odmerek 200 mg. Dokler antidepresiv polno ne učinkuje in še obstajajo kakršnikoli ostanki deprersivne simptomatike je potrebno zdravilo zviševati. Lahko jemljete zjutraj po obroku v enem odmerku, v kolikor so neprijetni stranski učinki in je prisotna sedacija lahko tudi v enem odmerku zvečer, J.K.L.
Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med., 02.02.2018

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave