15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
Jasna Kordić Lašič

Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med.

Psihiatrinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem psihičnih bolezni pri odraslih.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

STOMATOLOGIJA, FOBIJA

Ključne besede: FOBIJA

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni, Naš družinski član, 26 let, ima hude težave z depresijo in paničnimi napadi. Pred kratkim mi je povedal, da že leta in leta ni šel k zobozdravniku zaradi anksioznosti in napadi panike, medtem pa je izgubil vrsto zalivk, več zob ima počenih, skratka stanje njegovih ust je zaskrbljujuče, poleg tega ima močno povišano telesno težo in skrbi me, da bi prišlo do okužb ali splošnih komplikacij. Zanima me, kako mu lahko pomagamo to urediti, saj si predstavljam, da bi bil običajni obisk pri zobozdravniku katastrofa, lahko bi bil agresiven, itd, oz. si ne predstavljam, kako bi ga v to sploh pregovorili. Ali bi bilo možno kakšno posebno zdravljenje s pomirili ali pod splošno anestezijo, če bi pridobil potrdilo psihiatra? Najlepša hvala za nasvet.
Odgovor: Spoštovani! Po mojem mnenju lahko priporočilo psihiatra z opisom razlogov v smeri fobičnih ovir pripomore k odločitvi ZZZS ja za kritje stroškov splošne anestezije z namenom popravila zob, J.K.L.
Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med., 19.04.2018

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave