18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet
Jasna Kordić Lašič

Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med.

Psihiatrinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem psihičnih bolezni pri odraslih.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

MEDROL

Ključne besede: MEDROL

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Soštovana gospa doktor imam vprašanje o posledicah jemanja Medrola. Mama je lani poleti premalo pila in dehidrirala, zato je bila teden dni hospitalizirana, pri čemer ji je bil uveden Medrol zaradi pljučnega vnetja, čeprav ni težko dihala in se je normalno počutila. Začetna doza 64 mg se je postopno nižala pod nadzorom do meseca decembra. Tako barbarskih stranskih učinkov še ni doživela, od psihoze, sladkorne bolezni, srčnega utripa pritiska bruhanja, mišične oslabelosti, tresenja, meglenega vida in bolečin po vsem telesu. Dva meseca po prenehanju te brutalne droge ne more hodit po stopnicah, pokonci je le par ur dnevno, ostalo leži, ker je tako utrujena. Zdravnik ji niti z besedo ni omenil možnosti teh učinkov, sicer bi pri priči zavrnila. Iz vitalne ženske je spremenjena v razvalino, ki bo morala zaradi Medrola v dom. Kaj je sploh droga Mredrol, zakaj ni prepovedana in zakaj jo zdravniki predpisujejo, to ni nobeno zdravilo ampak nevaren strup.zakaj niti po prenehanju ni konec te nočne more? Hvala in lp Robert
Odgovor: Spoštovani! Medrol je kortikosteroid, ki se uporablja v smeri preprečevanja vnetij/ oteklin pri avtoimunskih obolenjih, alergijah, obrabah. Ne gre za drogo, je pa nujno zlo in lahko reši življenje, ima pa dejansko stranske učinke zato ga ne moremo jemati na dolgi rok. Zdravilo je bilo za mamo zagotovo potrebno in sploh ne gre za psihiatrično zdravilo temveč s z njim skuša omiliti in obvladati - včasih življenjsko nevarne- simptome telesnih bolezni, J.K.L.
Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med., 19.04.2018

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave