22.07.2018
LJ
26° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli
Matej Makovec

asist. mag. Matej Makovec, dr. med.

Specialist kirurg, ki se v Splošni bolnišnici Novo mesto ukvarja predvsem z operacijami krčnih žil, obvodnimi operacijami na okončinah, operacijami na vratnih žilah in z zdravljenjem kroničnih ran.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Modrica, krčne žile na hrbtu

Ključne besede: krčne žile, sklerozacija

Simptomi: Varikozne vene (Krčne žile)

Deli telesa: HRBET

Vprašanje: Živijo. Jaz imam problem z modrico/krčnimi žilami na levem spodnejm predelu hrbta. "Modrica" je velika za celo pest, zato me zelo moti poleti, ko sem v kopalkah. Bila sem že pri dermatologu, ki mi je dejal, da je to otoček žilic in naj ne posegam vanj. Vendar se mi zdi, da vsako leto izgleda slabše. Na tem predelu je tudi koža in podkožje mehko. Če se slučajno zredim, se na tem predelu vedno najhitreje pozna. Zato me res res zelo moti, spodbija samozavest itd. Prosim če mi lahko date kakšen nasvet. Kam se lahko obrnem, kako lahko to uredim, da ne bi več izgledalo tako grozno. Ali si lahko morda pomagam sama? Hvala! Lep dan še naprej.
Odgovor: Spoštovani, prosim pošljite mi fotografijo predela na vpogled, verjetno bi se žile v tem predelu lahko zdravilo, predvidoma z injekcijami (sklerozacija s tekočino ali peno). Lep pozdrav, Matej Makovec. E-mail: matej@venula.si www.venula.si
asist. mag. Matej Makovec, dr. med., 28.06.2018

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave