Kaj se zgodi, če vsak dan 'masiramo' ušesa?

ALTERNATIVA

Kaj se zgodi, če vsak dan 'masiramo' ušesa?

N.R.A.
02.08.2021, 6:00
0

Morda so ušesa zadnji del telesa, na katerega bi pomislili ob omembi masaže, vendar pa masiranje le-teh bojda naše telo razbremenjuje stresa, tesnobe in celo utrujenosti. Masaža je enostavna za izvedbo, saj jo lahko 'prakticiramo' praktično kjer koli.

Masaža ušes
Masaža ušes / FOTO: Dreamstime

Zmanjšuje lahko bolečine in telesno nelagodje

Portal miss 7zdrava piše o izvedem poskusu, pri katerem so želeli ugotoviti, ali lahko masaža ušes pomaga pri zmanjševanju bolečin pri ljudeh, ki imajo kronične bolečine v križu. Rezultati so pokazali, da je 'masaža' ušes učinkovit način za zmanjšanje nelagodja. Nežno drgnjenje različnih področij ušesnih mešičkov stimulira veliko živčnih končičev in pomaga možganom sprostiti endorfine. Znano je, da ta hormon pomaga pri lajšanju bolečin. Nekatere študije so celo pokazale, da so ljudje s temi preprostimi masažami lažje in bolje obvladovali tudi nekatere druge telesne bolečine. Poglejmo si, za kaj vse je še dobra masaža ušes.

Zmanjševala naj bi raven stresa in tesnobe

Gotovo ste že slišali za EFT tapkanje, ki je dejansko osnovano na energetski psihoterapiji, vključuje pa tehnike tapkanja po meridianih. No, podobno kot EFT tapkanje, naj bi tudi in predvsem masaža ušesnih mešičkov lajšala občutke stresa in tesnobe.

Masaža ušes
Masaža ušes / FOTO: Dreamstime

Pomagala naj bi proti nespečnosti

Ker ima stimulacija ušes sproščujoč učinek, lahko to storite pred spanjem, da se umirite in sprostite. Čeprav vam ta postopek ne bo pomagal, da se popolnoma znebite nespečnosti, vam lahko pomaga, da se sprostite, kar je potrebno za dober spanec. To metodo lahko kombinirate tudi z drugimi, ki jih že uporabljate.

Dviguje raven energije

Mogoče lahko namesto jutranje kave poskusite malo bolj intenzivno masirati ušesa. Stimulacija živčnih končičev ušes lahko aktivira določena možganska središča in zmanjšuje utrujenost. To lahko počnete tudi podnevi, ko se počutite utrujeni in vam raven energije pade.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Povzeto po miss7zdrava