Mislila je, da je noseča, nakar je šokirano ugotovila …
BOLEZNI

Mislila je, da je noseča, nakar je šokirano ugotovila …

29.10.2013, 7:49
15

24-letna Hayley Barley je bila prepričana, da so slabost in bolečine v trebuhu znak, da je noseča. A kaj, ko so bile v resnici simptom nevarne bolezni debelega črevesa, posledica katere je tudi hudo zatekanje trebuha.

"Spremljali so me tudi očitni simptomi nosečnosti, torej slabost, bruhanje in bolečina v spodnjem delu trebuha."
"Spremljali so me tudi očitni simptomi nosečnosti, torej slabost, bruhanje in bolečina v spodnjem delu trebuha."/ FOTO: bbb-news.com

24-letnaHayley Barley z Otoka se še danes spominja, kako zelo se je razveselila, ko je ob pogledu v ogledalo prvič opazila, da je njen trebušček začel hitro rasti. Seveda je nemudoma pomislila na možnost, da je zanosila, zato je že isti dan obiskala zdravnika. "Spremljali so me tudi očitni simptomi nosečnosti, torej slabost, bruhanje in bolečina v spodnjem delu trebuha."

Bila je bolezen debelega črevesa ...
Bila je bolezen debelega črevesa .../ FOTO: bbb-news.com

A ji ta že po prvem pregledu žal ni mogel sporočiti dobre novice. Namesto tega jo je zaskrbljen poslal na bolj podrobne preiskave, ki pa so nazadnje razkrile celo grozljive rezultate. "Diagnosticirali so mi Hirschsprungovo bolezen oziroma hudo bolezen debelega črevesa."

Običajno se razvije zaradi prirojene napake v steni črevesja, na delu, kjer se gladka mišičja prebavil ritmično ne krčijo, zajame pa lahko celotno črevesje, želodec ter celo požiralnik. Debelo črevo se začne posledično širiti, ob čemer pa kmalu opazimo, da tudi trebuh neobičajno zateka in pri ženskah pogosto ustvarja zavajajoč videz nosečniškega trebuščka.

Od leta 2009 je Hayley prestala že 69 manjših posegov, s katerimi so sprostili nekaj pritiska iz njenega črevesja, edina možnost, da težavo odpravi za vedno, pa je izjemno tvegana in nevarna operacija."V decembru mi bodo odstranili večji del razširjenega črevesa, kar se zna močno zaplesti."

A druge izbire nima."Če tega ne storim, se lahko bolezen razvije v življenjsko nevarno okužbo, česar pa si kot mati štirih otrok ne morem privoščiti. Vse, kar lahko storim, je, da ohranim svoje misli kar najbolj pozitivne ter čakam, da bo minilo."

NOVICE
V Luki Koper največji zaseg heroina v Sloveniji: ...
ŠPORT
Stefano Rendina z jasnim ciljem: V naslednji ...
POP IN
Zaradi obsedenosti s korejskim zvezdnikom bi ...
TV ODDAJE
Janovi očitki sotekmovalcu: Niti malo hvaležnosti ...
VIZITA.SI
To je četrta najpogostejša oblika raka med ...
OKUSNO.JE
Jesenski sadež, ki mu pravijo tudi hrana bogov
ZADOVOLJNA.SI
Renata Peterka že pol leta uradno ločena od ...
MOSKISVET.COM
Ganljiv poklon Gine Marie Schumacher očetu
BIBALEZE.SI
V našem vrtcu so se pojavile podančice
CEKIN.SI
Preverili finančno stanje hrvaške predsednice
DOMINVRT.SI
8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo ...
CEKIN.SI
Kako ukrepati, če ste se poškodovali pri delu?