Ura, ob kateri se ponoči zbujate, razkriva, kaj se dogaja v vašem telesu
BOLEZNI

Ura, ob kateri se ponoči zbujate, razkriva, kaj se dogaja v vašem telesu

Pogosto zbujanje sredi noči je lahko povezano z našim duševnim in fizičnem stanjem, sam čas zbujanja pa lahko govori o tem, za kakšne težave specifično gre. Poglejmo si, kaj določene ure razkrivajo o naši psihofizični kondiciji telesa.

Imate težave s spanjem?
Imate težave s spanjem?/ FOTO: Dreamstime

Če se vsako noč zbudite ob približno isti uri, vam morda telo pošilja subtilna sporočila, da se v njem dogaja nekaj, kar ni v redu. Pogosto zbujanje sredi noči lahko nakazuje na moten pretok energije v določenem delu telesa ali pa govori o tem, da je ta pretok 'napačno' usmerjen. Uradna medicina temu ne prepisuje bistvenega pomena, saj za tovrstne trditve dejansko še ne obstajajo študije, ki bi to teorijo potrjevale. Nasprotno pa tradicionalna kitajska medicina prav tej temi namenja veliko pozornosti. 

Ura zbujanja vam lahko pove marsikaj.
Ura zbujanja vam lahko pove marsikaj./ FOTO: Dreamstime

Ta trdi, da zbujanje ob točno določeni uri razkriva, kaj v našem telesu ne deluje pravilno oz. celo to, da točna ura zbujanja lahko pove, v katerem organu našega telesa je energija blokirana. V 24 urah določenega dne je energija telesa namreč usmerjena v različne organe. Naše telo deluje na naše organe, da se ti obnavljajo in tako pravilno opravljajo svoje delo. Če pa je energija motena, se pojavijo težave. Kaj torej ure zbujanja govorijo o našem telesu?

21.00 do 23.00 

Zbujanje ob omenjenem času nakazuje na težave endokrinega sistema, sistem, ki uravnava žleze z notranjim izločanjem, ki skrbijo za naše hormone in presnovo. Navadno je to posledica stresorjev preteklega dne, lahko pa nakazuje tudi na nepravilno prehranjevanje ali prehranjevanje tik pred spancem, kar moti oz. blokira energijo endokrinega sistema. 

To se dogaja v vašem telesu, če ne spite
PREBERI ŠE
To se dogaja v vašem telesu, če ne spite

23.00 do 1.00 

V tem času noči je najbolj aktiven žolčnik, organ, ki razgrajuje maščobe v telesu. Zbujanje od 23. do 1. ure zjutraj lahko tako v prvi vrsti nakazuje na uživanje in pretiravanje v prehranjevanju z nezdravimi maščobami, nadalje pa lahko po kitajskem verovanju nakazuje tudi na dolgotrajno ali kratkotrajno jezo, zamero in bes, ki ga čutimo do nečesa ali nekoga. 

Prebujanje
Prebujanje/ FOTO: iStock

1.00 do 3.00 

Ob omenjenem času so najbolj aktivna naša jetra, ki sproščajo toksine, ustvarjajo molekule, ki so pomembne za prebavo in prispevajo tudi k ustvarjanju nove krvi. Ta čas noči je za telo najbolj pomemben, saj takrat jetra aktivno odstranjujejo toksine in razstrupljajo našo telo, da se lahko celice obnavljajo. Če se zbujate ob tem času, lahko to nakazuje na jezo, razočaranje ali pa splošno negativno energijo misli. 

Kaj je narkolepsija?
PREBERI ŠE
Kaj je narkolepsija?

3.00 do 5.00

Od tretje ure do pete ure zjutraj so najbolj aktivna pljuča, ki telo preskrbujejo z vnosom kisika. Pljuča so organ, v katerem se odražajo neizražena čustva, predvsem pa neizražena in nepredelana žalost in bolečina – predvsem, če pogledamo z duhovnega vidika. Iz fizičnih razlogov pa je mogoče, da vas med spanjem močno zebe, zato so procesi v telesu moteni in ne potekajo pravilno. 

5.00 do 7.00 

V tem času je aktivno debelo črevo, ki skrbi, da se ponoči filtrirajo, razgradijo in zapustijo naše telo toksini. Zbujanje v tem času lahko pomeni, da ste jedli prepozno ali da imate navado jesti slabo in nezdravo hrano, polno različnih škodljivih snovi. Dodatno pa gre omeniti, da črevesje na splošno predstavlja 'predelovanje' čustev, stvari in splošnih okoliščin v našem življenju, zato zbujanje ob tej uri lahko nakazuje tudi na to, da nečesa ali nekoga ne moremo spustiti od sebe.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Povzeto po miss7zdrava

NOVICE
Vodja covid intenzivne terapije: Vidimo mlade ...
ŠPORT
Neverjeten preobrat: Pogačar z noro vožnjo na ...
POP IN
Aaron Carter obljubil videoposnetek, na katerem ...
TV ODDAJE
V boj za srce Janeza Rebernika tudi 'gajstna' ...
VIZITA.SI
Te skrbi velikost penisa?
OKUSNO.JE
Najboljši rogljički po receptu naše bralke
ZADOVOLJNA.SI
Kako najbolje izkoristiti turistični bon?
MOSKISVET.COM
7 nasvetov, kako skrbeti za uro
BIBALEZE.SI
Mamica treh razkrila bridkost odvisnosti od drog
CEKIN.SI
Bogati ga bodo imeli, revni ne?
DOMINVRT.SI
Še je rešitev za paradižnik
CEKIN.SI
Navdušili so Slovenijo, zdaj pa se vračajo!