Patricia Pangeršič: 'Britvice ne rabim več.'
LEPOTA

Patricia Pangeršič: 'Britvice ne rabim več.'

20.06.2019, 11:12

Patricia Pangeršič, mlada športnica in blogerka, veliko pozornosti namenja skrbi za telo. Kot vsaka druga ženska in roko na srce – marsikateri moški – pa je tudi ona naveličana vsakodnevnega britja, sploh v poletnih mesecih, ko pokažemo več kože. Na srečo pa je našla rešitev, ki jo je naravnost navdušila.

Poletje, sonce, morje ... Končno smo dočakali po mnenju mnogih najljubši del leta, ki med drugim prinaša obilo užitkov in brezskrbnosti. Po drugi strani pa tudi kakšno dodatno skrb, predvsem glede videza. Sicer je pomembno, da za zdravo in lepo telo ter urejen videz skrbimo vse leto, a poleti še toliko več pozornosti namenjamo skrbi za kožo, kamor sodi tudi depilacija. Odstranjevanje dlačic pa – kot vemo – marsikomu povzroča sive lase. Britvice se je, čeprav večjih težav s poraščenostjo ni imela, naveličala tudi Patricia Pangeršič, za katero je urejenost na prvem mestu. »Imela pa sem kar nekaj težav z vraščenimi dlačicami in glede na to, da veliko treniram in potujem tudi pozimi, sem iskala rešitev, ki bi mi prihranila vsakodnevno britje. Prijateljica mi je priporočila fotoepilacijo in ker je bila tako navdušena, sem si rekla, da moram poskusiti tudi jaz.«

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Izjemen učinek že po prvem tretmaju

IPL fotoepilacija po metodi Nomasvello je trajna depilacija, ki temelji na načelu selektivne fototermolize. »Morda se sliši zakomplicirano, v bistvu pa je zelo enostavno. Melanin vpije svetlobo, jo prevede do mešička, v mešičku je čebulček, kjer je tega melanina še več, še več te energije se sprosti in na ta način pregrevamo celice, ki hranijo dlačice. Na nek način povzročamo sušo eni rastlinci,«nam pojasni mag. Sanja Milošević, vodja salonov Nomasvello v Sloveniji. Kot še doda, po približno desetih dneh začnejo dlačice odmirati in izpadati, že po prvem tretmaju pa izpade nekje med 60 in 80 odstotkov dlačic. Izjemen učinek je opazila tudi Patricija, ki je metodo za začetek preizkusila pod pazduhami in na bikini predelu. »Rezultat je še veliko boljši, kot sem pričakovala. Že po prvem tretmaju sem opazila ogromno razliko, dlačic je bilo zelo malo in še te so bile tanjše. Sedaj po treh tretmajih pa britvice sploh ne potrebujem več.«Glede na to, kako je navdušena, se je odločila za fotoepilacijo tudi na nogah. Čeprav je njena koža porjavela od sonca, to sploh ni bila težava. Najsodobnejša Sun&Safe tehnologijanamreč omogoča izvajanje tretmaja na varen in učinkovit način v vseh letnih časih brez daljšega izogibanja soncu, česar ostale IPL- in laserske tehnologije ne omogočajo. To je super novica za vse, ki vas skrbijo odvečne dlačice tik pred dopustom.

Že po prvem tretmaju izpade med 60 in 80 odstotki dlačic.
Že po prvem tretmaju izpade med 60 in 80 odstotki dlačic./ FOTO: Damjan Žibert

Na ta način je mogoče odstraniti med 80 in 90 odstotkov dlačic, rezultat pa je nato potrebno vzdrževali enkrat ali dvakrat letno. Koliko tretmajev je potrebnih, je odvisno od vsakega posameznika, od starosti in spola ter seveda od debelosti, barve in globine dlačice. »Odvisno je tudi od predela, ki ga delamo,« doda Miloševićeva. »Nekateri predeli so namreč bolj hormonski in so zato tam dlačice debelejše, zato jih je tudi težje odstraniti. Najhitreje in najbolj enostavne je dlačice odtraniti na nogah. In čeprav bi mislili, da se stranke največkrat odločajo za depilacijo nog, v resnici ni tako. Največkrat se želijo znebiti dlačic na obrazu, kar pa je pravzaprav najtežje.«

Varnost je na prvem mestu

Sicer pa je mogoče z metodo fotoepilacije odstraniti dlačice kjer koli na telesu, razen okoli oči, v nosu in ušesih, izogniti se je potrebno tudi tetovažam. Odsvetuje se le nosečnicam in tistim z večjimi kožnimi težavami. Ker v salonih želijo zagotoviti maksimalno varnost, pri vsaki stranki najprej naredijo poskusni tretma, da bi se izognili neželenim reakcijam. To pomeni, da stranka izpolni poseben vprašalnik glede zdravstvenega stanja, odgovorijo ji na vsa vprašanja in razjasnijo dvome, na manjšem delu kože pa naredijo tudi test, da preverijo, ali bi morda lahko prišlo do kakšne reakcije. Te pa so izjemno redke.

Pomembno pa je tudi, kako sami skrbimo za kožo pred in po tretmaju. »Zelo je pomembno, da je koža hidrirana. Bolj je hidrirana, boljši rezultat bo, se pravi manj bo neprijeten, bolj bo mešiček vpil svetlobo in stranskih učinkov tako rekoč ne bo,«še poudari sogovornica intudi v primeru, če bi se kdaj zgodila kakšna nevšečnost ali bi imela stranka vprašanje, na katerega ne bi znali odgovoriti, imajo zdravniško podporo in pomoč. Varnost je namreč za njih na prvem mestu.

Patricia se je najprej odločila za fotoepilacijo na predelu pazduh in bikini predelu.
Patricia se je najprej odločila za fotoepilacijo na predelu pazduh in bikini predelu./ FOTO: Damjan Žibert

Kot za konec še spomni, se zahvaljujoč sun and safe tehnologiji lahko za tretmaje odločite tudi na porjaveli koži, tako da še zdaleč ni prepozno, če želite to poletje končno preživeti brezskrbno in predvsem brez vsakodnevnega britja. Patricija je kot rečeno že sedaj naravnost navdušena nad učinkom fotoepilacije na predelu pazduh in bikinija, kako se metoda obnese dolgoročno, tudi na predelu nog, pa nam bo zaupala po koncu poletja.

Sponzorirana vsebina

NOVICE
Kangler: Nismo vsi enaki pred zakonom
ŠPORT
Našli žensko, ki je Ronaldu dajala hamburgerje: ...
POP IN
Bojan in Rene si skočita v lase
TV ODDAJE
Bojan in Rene si skočita v lase
VIZITA.SI
V sebi lahko nosite parazita, a se tega sploh ne ...
OKUSNO.JE
Ideje in recepti, kako porabiti svežo papriko
ZADOVOLJNA.SI
Celo noč je imela narobe obute čevlje, a šele ...
MOSKISVET.COM
Trnova pot Georgine Rodriguez: od revnega dekleta ...
BIBALEZE.SI
Prva fotografija slavnega nosečniškega trebuščka
CEKIN.SI
Otrok na Korčuli: Mami, ali je to normalno?
DOMINVRT.SI
Kako veste, da vas ima vaš pes rad?
OKUSNO.JE
Zdravo jesensko kosilo brez mesa