Pripravite stopala za skok v sandale
LEPOTA

Pripravite stopala za skok v sandale

07.06.2019, 8:04
0

Pred nami so topli poletni dnevi, ki jih lahko preživimo obuti samo v sandale. Toda preden sezujete spomladanske čevlje, preberite, kako svoja stopala urediti tako, da boste nanje lahko res ponosni.

Preden se lotite odstranjevanja, stopala za približno deset minut potopite v toplo kopel.
Preden se lotite odstranjevanja, stopala za približno deset minut potopite v toplo kopel./ FOTO: iStockphoto

Odstranite zatrdelo kožo

Preden se lotite odstranjevanja, stopala za približno deset minut potopite v toplo kopel. Tako se bo koža zmehčala; vi pa lahko ta čas uporabite za sprostitev, če v vodo dodate aromatična olja. Nato se spravite nad kožo, ki je zatrdela in lahko, če je ne odstranite, sčasoma razpoka ter tako močno oteži vaš korak. Uporabite posebno pilico ali kamen ter nežno drgnite. Toda pozor! Nikoli ne vztrajajte toliko časa, da zatrdele kože sploh ne bi več imeli. Nekaj je le potrebujete, saj ta del telesa nosi vašo celotno težo, tako da ne more biti ravno mehak kot koža dojenčka.

Stopala navlažite

Da bi imeli čim manj zatrdele kože, po vsakem prhanju ali kopanju stopala namažite s kremo, ki vsebuje ureo. To je vlažilna sestavina, ki je še posebej učinkovita. Kadar imate čas, lahko kremo vtrete tudi tako, da stopala malo zmasirate. Tako se ne boste le bolje počutili, dejansko boste pospešili delovanje krvnega obtoka in tako izboljšali preskrbo telesa s tekočino, ki jo nujno potrebuje. Poiščite točke, za katere čutite, da so še posebej napete, ter jih sprostite s krožnim pritiskanjem. Zmasirajte tako podplat kot tudi nart.

Uredite nohte

Nohte na nogah je treba urediti drugače kot na rokah. Ne smejo biti predolgi, kar pomeni, da ne smejo biti daljši od samega prsta. Za povrh morajo biti odrezani povsem ravno. Le tako se boste izognili bolečemu vraščanju nohtov. Potem ko ste stopala namakali v topli kopeli, tudi očistite nohtne kanale. To pomeni, da z leseno paličico nežno odstranite kožo, ki je odmrla. Pazite, da se ne poškodujete. Obnohtno kožico negujte tudi z dovolj kreme. Kadar namažete stopala, pazite, da kremo vtrete tudi v del ob nohtu. Preden jih po želji nalakirate, počakajte, da se krema povsem posuši.

Da bi imeli čim manj zatrdele kože, po vsakem prhanju ali kopanju stopala namažite s kremo, ki vsebuje ureo.
Da bi imeli čim manj zatrdele kože, po vsakem prhanju ali kopanju stopala namažite s kremo, ki vsebuje ureo./ FOTO: Dreamstime

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Progasti gož zašel v ljubljanski Atlantis
ŠPORT
PRENOS V ŽIVO: Alex Marquez pred domačimi ...
POP IN
Beckhama na Ramosovi poroki, Ronaldo užaljeno na ...
TV ODDAJE
'Mogoče si ti malo scrkljana, malo razvajena'
VIZITA.SI
Če ne pretiravamo, je varen in antioksidanten ...
DOMINVRT.SI
Te hrane štirinožni prijatelji ne smejo uživati!
ZADOVOLJNA.SI
Razkrili, kaj v resnici čutita drug do drugega
MOSKISVET.COM
Hrvati turistom prepovedali nošenje japonke
BIBALEZE.SI
Ganljiva slovenska oddaja, o kateri se veliko ...
CEKIN.SI
Če bi imel natakar plačo 2000 evrov, bi kava ...
OKUSNO.JE
Tako se pravilno skuha beli riž!
DOMINVRT.SI
Navdušite tudi najbolj zahtevne goste