Tako preprosto se lahko znebite glivic
ZDRAVO ŽIVLJENJE

Tako preprosto se lahko znebite glivic

17.09.2015, 8:07

Mnogi se z glivicami neuspešno borijo leta in leta. Da bi se jih znebili enkrat za vselej, si lahko pomagate z izjemno uspešnim uničevalcem glivic Powerseptom, ki vsebuje stabiliziran vodikov peroksid, narejen pa je po posebni patentirani švicarski formuli. Strokovnjak nam je pojasnil, kako deluje.

Da bi se hitro in učinkovito znebili glivic, si lahko pomagate s Powerseptom, ki deluje zaradi posebnega stabiliziranega vodikovega peroksida, ki je narejen po patentirani švicarski formuli.
Da bi se hitro in učinkovito znebili glivic, si lahko pomagate s Powerseptom, ki deluje zaradi posebnega stabiliziranega vodikovega peroksida, ki je narejen po patentirani švicarski formuli./ FOTO: Thinkstock

Glivice so težava, ki lahko prizadene vsakogar. Najpogosteje se pojavijo na koži, lahko pa se zažrejo tudi globoko v noht. Ko se enkrat pojavijo, se jih mnogi težko znebijo, hitro pa se prenašajo tudi naprej. Kaj je najpogostejša napaka, zaradi katere se jih ne morejo znebiti, smo se pogovarjali z Robertom Širnikom, inovatorjem izdelka za zdravljenje glivic Powersept.

Powersept je primeren tudi za nosečnice in otroke; ker se ga samo poškropi in pusti delovati, je primeren tudi za starejše.
Powersept je primeren tudi za nosečnice in otroke; ker se ga samo poškropi in pusti delovati, je primeren tudi za starejše./ FOTO: Powersept

"Da se glivice pozdravijo, je ključno, da jih ne zdravite lokalno,"pravi."Če se pojavijo na enem nohtu, ne zdravite le tega enega nohta. Težava 90 odstotkov in več zdravil za glivice je prav v tem, da jih je dovolj ravno za zdravljenje tega enega nohta. A glivice nikoli niso samo na tem enem mestu. Zato jih je treba uničevati čim širše." Uničevati jih je treba celostno. Zato je treba izbrati sredstvo, ki jih ne uničuje samo na nohtih, temveč tudi pod nohti, med prsti in po stopalu. Uničiti jih moramo tudi v obutvi, nogavicah in na površinah, kjer hodimo bosi.

Tako razkužilo je uničevalec glivic Powersept, ki vsebuje posebno patentirano švicarsko formulo narejeno na podlagi stabiliziranega vodikovega peroksida. Pri tem ne gre za običajen vodikov peroksid, ki je izjemno nestabilen in hitro izgubi sposobnost razkuževanja. Poleg tega ima še več dobrih lastnosti: ne pušča sledi na koži in ni ga treba izpirati. Ker ga samo poškropimo in pustimo delovati, je primeren za starejše, ki se že težko sklanjajo, ker je neškodljiv, je primeren tudi za otroke in nosečnice. S posebnim aplikatorjem, ki je priložen v paketu, ga lahko nanesete tudi na najbolj skrita področja. "Priložen ima poseben aplikator, s katerim ga lahko nanesemo tudi pod noht. Sicer se bomo namreč leta in leta bojevali. Uničili vse glivice na nohtu in okrog njega. A ker bodo še pod nohtom, se bo ta vsakič znova okužil."

Robert Širnik, inovator izdelka Powersept: Ključen je tudi priložen poseben aplikator, s katerim lahko uničevalec glivic nanesemo tudi pod noht.
Robert Širnik, inovator izdelka Powersept: Ključen je tudi priložen poseben aplikator, s katerim lahko uničevalec glivic nanesemo tudi pod noht./ FOTO: Powersept

Kako preprečiti ponovno pojavitev glivic?

Glivice so v resnici povsod okrog nas. So na trati, po kateri hodimo bosi, na naših ploščicah v kopalnici, v stari obutvi. Na nogah pa recimo med prsti in na podplatih. Dokler smo mladi in zdravi ter če k temu nismo nagnjeni dedno, nimamo nobenih težav. Naše telo se pred glivicami brani samo. "Ne pojavijo se samo zato, ker smo na bazenu stopili nanje,"razlaga Širnik. Se bodo pa pojavile, če nam bo oslabel imunski sistem oziroma bomo jemali določena zdravila, kot so kortikosteroidi. "Pogosto se recimo zgodi, da ima samo en partner glivice, drugi pa se, čeprav gre za zelo nalezljivo bolezen, leta in leta z njimi ne okuži, zato razvije lažen občutek varnosti. Dejstvo je, da se bo zagotovo slej ali prej okužil, ko bo v stresu ali bo zbolel. Kdor ima glivice, mora torej tudi paziti, da za seboj z razkužilom, kot je Powersept, čim bolj razkuži vse površine, ki se jih dotakne, da glivic ne bi prenesel na družinske člane."

Tako slabo je bilo že stanje Jasne iz Ljubljane. Pomagal ji je šele Powersept.
Tako slabo je bilo že stanje Jasne iz Ljubljane. Pomagal ji je šele Powersept./ FOTO: osebni arhiv

Kaj še pomaga?

Poleg dedne nagnjenosti in oslabljenega imunskega sistema obstaja še en razlog za glivice. Poškodbe nohtov. "Ena poškodba po navadi še ni problematična, razen če se ne udarimo s kakšnim kladivom. Ampak ko tako skozi življenje nabiramo poškodbe pa postanejo nohti čedalje bolj občutljivi. In palec še posebej, ker se z njim najpogosteje udarimo. Enako škodljive so tudi napake pri striženju nohtov."

Da bi se glivic znebili, je treba vedeti še, da pribor za nohte vedno uporabljamo najprej na zdravih nohtih in šele potem na obolelih. Na koncu ga obvezno razkužimo z razkužilom, kot je Powersept. Po prhanju se vsakič obrišemo s čisto in suho brisačo, stopala si osušimo še s fenom. Zavreči je priporočljivo vse nogavice in stare čevlje, preostale pa redno špricati z razkužilom. En dan nosite ene, drug dan druge, da se lahko prvi par osuši. Nogavice zamenjajte dvakrat na dan. "In tudi ko ste se glivic znebili, se vsakič, ko greste na bazen, v savno ali recimo na bowling, kjer veste, da boste nosili čevlje, ki so jih pred vami že mnogi drugi, preventivno spet pošpricajte z razkužilom, kot je Powersept." Enako, če vam predpišejo kakšna zdravila ali se prehladite.

Težave se lahko pojavijo tudi na rokah. To so roke Urške iz Škofje Loke.
Težave se lahko pojavijo tudi na rokah. To so roke Urške iz Škofje Loke./ FOTO: osebni arhiv

Powersept ji je tako pomagal po tednu dni.
Powersept ji je tako pomagal po tednu dni./ FOTO: osebni arhiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako prepoznati glivice?

Najprej se pojavijo lise, majhne pike na nohtu, potem ta postane rumenkast, se odebeli, se začne lomiti, krušiti, slabo raste, na pritisk boli, celo odstopi, koža je rdeča, srbeča, se lušči. Če se glivic ne pozdravi, sčasoma povzročijo težave s hrbtenico in kolki; to pa zato, ker zaradi bolečin spremenimo način hoje. Pri sladkornih bolnikih se lahko pojavi celo gangrena, zaradi katere je potrebna amputacija uda. Poleg nohtov lahko glivice prizadenejo kožo, sploh tam, kjer se guba: pod pazduho, ženskimi prsmi, na trebuhu, mednožju. Tudi tam pomaga Powersept, saj je primeren za uporabo kjer koli na koži.

Stabiliziran vodikov peroksid glivice uniči že, ko ga nanesemo prvič. A ker imajo koža in nohti več plasti in se glivice lahko skrivajo marsikje, ga je potrebno vsaj tri tedne uporabljati intenzivno, nato pa nekaj časa še preventivno vsaj enkrat tedensko. Na rokah še od tri do šest mesecev, na nogah eno leto. "Izboljšave se začnejo kazati nekje v desetih dneh.Predvsem pa bi morali sploh stopala, ki nas vendarle nosijo, redno pregledovati in tako težave opaziti in začeti reševati čim prej,"polaga na srce Širnik."Če smo glivice že preboleli, pa bi sploh morali pregledati mesto, kjer so nas prizadele, vsaj enkrat na tri dni."

Nekaj uporabnikovPowersepta nam je zaupalo svojo izkušnjo. Zgoraj si lahko ogledate fotografije Urške iz Škofje Loke, ki se ji je težava pojavila na rokah, pa tudi fotografijo stopala Jasne iz Ljubljane, ki dolgo ni videla, kaj se dogaja na njenem nožnem palcu ravno zato, ker ni bila pozorna.

Jasna iz Ljubljane se je, kaj je narobe, začela spraševati šele, ko se je noht začel krhati in rumeneti. Poskusila je veliko zdravil, ampak ni nič pomagalo. Navadila se je nohte mazati s temnim lakom in stopala skrivati. Nato jo je začelo še srbeti in boleti. Sedaj je postalo težavo nemogoče ignorirati. Noht je nehal rasti, začel je gniti in odstopati. Takrat je odkrila Powersept, ki ga je uporabljala dvakrat dnevno."Takoj me je nehalo srbeti in boleti, po dveh tednih je začel noht dobivati naravno barvo in začel ponovno rasti,"pove.

10-letni Gašperje dobil glivice, ker trenira hokej in veliko časa preživi v prepotenih drsalkah. Nič mu ni pomagalo, dokler niso poskusili s Powerseptom, pravi mamica."Glivice so bile že tako razširjene, da je bilo treba uporabljati Powersept dva meseca intenzivno, ampak potem pa so izginile in se do danes(pol leta kasneje op. a.)niso ponovile." 

Gašperjevi prstki, ko je imel glivice. Če se Powersept tako peni, pomeni, da je stopalo okuženo.
Gašperjevi prstki, ko je imel glivice. Če se Powersept tako peni, pomeni, da je stopalo okuženo./ FOTO: osebni arhiv, Glivice

Po treh tednih uporabe Powersepta je bilo stanje že mnogo boljše; glivice so izginile po dveh mesecih.
Po treh tednih uporabe Powersepta je bilo stanje že mnogo boljše; glivice so izginile po dveh mesecih./ FOTO: osebni arhiv

 

NOVICE
Načelnica generalštaba Alenka Ermenc pred Knovs
ŠPORT
Šok v Barceloni: de Ligt odbil ponudbo blaugrane ...
POP IN
Med snemanjem jim je zalilo prizorišče
TV ODDAJE
Bojan Bešter: Ničesar ne obžalujem
VIZITA.SI
Samo dvakrat na teden in zmanjšali boste tveganje ...
OKUSNO.JE
Poletna jed, ki bo popestrila vaš jedilnik!
ZADOVOLJNA.SI
Nerazpoznavna Adele: Po ločitvi so kilogrami ...
MOSKISVET.COM
V Portorož prihaja lepotica, ki je prekinila ...
BIBALEZE.SI
Objavil fotografijo sobe in ugotovil, da hčerka ...
CEKIN.SI
To se bo zgodilo s pozabljenimi milijoni na ...
DOMINVRT.SI
Tako zaustavimo srbečico ob piku komarja
MOSKISVET.COM
Drobne skrivnosti velikih žar mojstrov