Shujšal 45 kilogramov z eno samo spremembo
ŽIVLJENJSKE ZGODBE

Shujšal 45 kilogramov z eno samo spremembo

23.05.2019, 13:04
1

Pred dvema letoma je najstnik Michael Watson iz zvezne države Ohio tehtal kar 152 kilogramov in bil ujet v vsakodnevno rutino. V šoli so ga zaradi debelosti ves čas zbadali in se norčevali iz njega. Vse dokler se ni odločil, da bo začel hoditi peš v šolo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

''Moja samozavest je bila na ničli,'' je za CNN povedal Michael Watson, ki je pred kratkim dopolnil 18 let. Pred dvema letoma je tehtal kar 152 kilograme in bil ves čas tarča zbadljivk svojih sošolcev. Prav zato se je odločil, da bo vsak dan pričel hoditi in da bo namesto s šolskim avtobusom vsak dan v šolo hodil kar peš. Njegova pot do šole je trajala 20 minut. Naredil je tudi nekaj manjših sprememb v prehrani in dosegel ogromne rezultate. Lansko leto, ko je stopil na oder, kjer je prejel maturitetno spričevalo, je tehtal 45 kilogramov manj.

A to mu je uspelo le z močno voljo. V šolo je peš hodil, tudi če je deževalo ali snežilo. Nič ga ni ustavilo. Vedel je, da mora shujšati in bil je močno motiviran. Še posebej po tem, ko mu je sošolec rekel, da ima nekaj na bradi. Ko se je podrgnil po bradi, je mu je vrstnik dejal: ''Aja ne, to je tretja brada.'' Pričel se mu je smejati. ''To me je res zabolelo,'' priznava Michael. Vendar so bili taki trenutki dovolj boleči, da je vztrajal tudi, ko si je res, res želel vzeti prosti dan, ko mu ne bi bilo treba peš v šolo. Na deževne dni so se ljudje ustavljali ob cesti in mu ponujali prevoz do šole, a Michael ga je prijazno zavrnil. Veliko discipline je od njega zahtevalo tudi, da ni jedel hitre prehrane. Michael je namreč po šoli delal v restavraciji s hitro prehrano. Vedel je, da ne sme jesti hitre prehrane, ampak da mora izbirati bolj zdravva živila.

Na ta način mu je uspelo izgubiti neverjetnih 45 kilogramov in fant, ki se je nekoč bal pristopiti do deklet, je pridobil več samozavesti. Sedaj dekleta brez težav povabi na zmenek. Za CNN pa je spregovoril tudi Terrance Jones, ki v Michaelovi šoli dela kot socialni delavec in je dejal, da je bil Michael za mnoge velik navdih. ''Gre za primer velikega poguma in osebnostnega razvoja, ki je redek za srednješolca. Mikeova odločitev, da bo živel bolj zdrav življenjski slog in da bo pri tem vztrajal, je nekaj, kar si bom za vedno zapomnil.'' Prav njegova zgodba ga je navdihnila za to, da je na Facebooku odprl profil 'McKinley Senior Limelight', kjer beleži zgodbe o uspehih študentov te šole. Michael sedaj upa, da bo po maturi dobil redno zaposlitev, ves čas pa se udeležuje tudi igralskega krožka, saj si želi, da bi v prihodnosti lahko bil igralec.

Za vse druge mlade, ki bi radi prav tako izgubili odvečne kilograme, pa pravi, da tudi pot uspeha ni brez padcev. Kot pravi, je v zadnjih dveh letih večkrat znova zapadel v nezdravo prehranjevanje, a si je vedno znova rekel, 'vsak dan je nov dan' in začel znova. Kot pravi, je skozi čas opazil rezultate. ''Vsak lahko to doseže, če se za to odloči.''

Komentarji (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Te vidim
24.05.2019, 17:54:43
+7
Brez prave prehrane tistih 20min ne pomeni nič.
NOVICE
Načelnica generalštaba Alenka Ermenc pred Knovs
ŠPORT
Šok v Barceloni: de Ligt odbil ponudbo blaugrane ...
POP IN
‘Zavedam se, da bi včasih za svoj jezik ...
TV ODDAJE
‘Zavedam se, da bi včasih za svoj jezik ...
VIZITA.SI
Samo dvakrat na teden in zmanjšali boste tveganje ...
OKUSNO.JE
Poletna jed, ki bo popestrila vaš jedilnik!
ZADOVOLJNA.SI
Nerazpoznavna Adele: Po ločitvi so kilogrami ...
MOSKISVET.COM
Izšla 'izgubljena'' skladba Freddija Mercuryja
BIBALEZE.SI
Objavil fotografijo sobe in ugotovil, da hčerka ...
CEKIN.SI
To se bo zgodilo s pozabljenimi milijoni na ...
DOMINVRT.SI
Tako zaustavimo srbečico ob piku komarja
VIZITA.SI
Pomemben mineral, ki vam ga lahko primanjkuje