V sedmem mesecu nosečnosti so ji diagnosticirali raka
ŽIVLJENJSKE ZGODBE

V sedmem mesecu nosečnosti so ji diagnosticirali raka

11.03.2019, 11:56
0

Ben Hannan je na spletni strani Reddit objavil fotografijo Sarah in njunega novorojenčka, po tem ko je Sarah v sedmem mesecu nosečnosti izvedela, da se spopada z rakom dojke. Fotografija je v trenutku postala viralna.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

''V trenutku najprej pomisliš, kaj to pomeni za mojo prihodnost? Ali to pomeni, da bova morala izbrati med njo in najinim otrokom,'' je Ben razkril svoje največje strahove za spletno stran Health, po tem ko sta z ženo izvedela, da se Sarah spopada z rakom dojke. ''Prva misel je bila, ali bova lahko obdržala tega otroka. Nato sem pomislil, bo Sarah preživela? Ali bova morala izbirati in ali sploh lahko delaš takšne izbire? Se bova morala odločiti, da obdrživa otroka in ima Sarah manjše možnosti za preživetje?''

27-letni Ben in 29-letna Sarah sta se za naraščaj odločila tri leta po poroki. ''Zdelo se je, kot da se je vse zložilo na pravo mesto. Kupila sva hišo izven Minneapolisa, bila sva pripravljena na naslednje poglavje svojega življenja.'' Maja leta 2018 sta izvedela najlepšo novico svojega življenja: Sarah je zanosila. Bila sta presrečna. A sedem mesecev kasneje je Sarah odkrila bulico v prsih. Sprva je mislila, da gre za normalno spremembo telesa med nosečnostjo, tako kot so otečene noge in boleči sklepi. A kmalu se je izkazalo, da temu ni bilo tako. Diagnosticirali so ji agresivno obliko raka dojke v drugi fazi. Rak se ni razširil na druge dele telesa, a so ga morali pričeti zdraviti takoj. ''Sliši se kot kliše, a nič te ne more pripraviti na kaj takega,'' je povedal Ben. ''Vedno misliš, da je to nekaj takega, kar se tebi ne more zgoditi. A temu ni tako.''

Rak dojke je najpogostejša oblika raka pri ženskah in najpogosteje diagnosticiran rak med nosečnostjo, ki prizadene eno na 3000 nosečih žensk. Zdravljenje je odvisno predvsem od tipa raka dojke, a kljub vsemu danes še ni znano, kako lahko zdravljenje s kemoterapijo na dolgi rok vpliva na plod. S to odločitvijo sta se soočila Ben in Sarah. Pričeti kemoterapijo takoj in povečati Sarahine možnosti za preživetje ali počakati, da se dojenček rodi in pričeti z zdravljenjem tedaj. ''Veliko sva se pogovarjala o tem, da bi pričeli kemoterapijo preden se dojenček rodi. Od vseh zdravnikov, s katerimi sva se pogovarjala - bilo jih je veliko - nihče od njih ni bil resno zaskrbljen, če bi z zdravljenjem pričeli prej. Zato sva se odločila za to možnost.''

Sarah je pred porodom prestala dva cikla kemoterapije in na dan, ko je pričela s kemoterapijo, je njen zdravnik odkril, da je tumor v času od diagnoze do zdravljenja zrasel z 2,5 na 4,4 centimetre. To se je zgodilo v samo 20 dneh.

''Sarah se je morala sprijazniti, da bo izgubila lase, da ne bo morala dojiti svojega dojenčka in se s številnimi drugimi stvarmi. Bilo je težko,'' je zapisal Ben na svojem blogu. Kljub vsemu jima je upanje na boljši jutri pomagalo skozi najtežje trenutke.

14. januarja je Sarah rodila zdravega dečka, ki sta ga poimenovala Noah Benjamin Hanan. Bil je bolj zdrav, kot je mogoče. ''To je neverjetno,'' pravi Ben. ''Vsi pravijo, da je rojstvo magično, a res je nepopisno videti to novo osebo, ki se pojavi pred tabo.'' Sarah se je nato posvetila boju z rakom. Prestala je več ciklov kemoterapije in prešla genetsko testiranje, da bi določili, ali je mastektomija najboljša možnost zanjo. Znova se bo tako soočila s težkimi odločitvami, a Ben in Sarah sta prepričana, da se vse zgodi z razlogom. ''V najinem življenju sva že večkrat opazila, da se vse zgodi z razlogom. Veselim se, da kmalu izvem, kaj je bil razlog za to,'' je še zapisal Ben.

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Odpoklican izdelek vrnete prodajalcu, on vam mora ...
ŠPORT
Poljaki prvič do ekipne zmage v Planici, orli ...
POP IN
Uri Geller sporoča Mayevi: Če ne drugače, bom ...
TV ODDAJE
Po poljubih na seniku očitki glede lenobe, Miha ...
VIZITA.SI
Zaradi uživanja maščobe ne boste pridobili ...
OKUSNO.JE
Slastni piškoti, ki jih boste oboževali!
ZADOVOLJNA.SI
Njun posnetek ima že skoraj 50 tisoč ogledov
MOSKISVET.COM
Po svetu razsaja nomofobija
BIBALEZE.SI
Zato najstniki bežijo od doma
CEKIN.SI
Bi bili njegov osebni asistent? Obljublja plačo, ...
DOMINVRT.SI
Družina se je znašla v temi, zdaj bodo spet našli ...
BIBALEZE.SI
Od dude in stekleničke se lahko poslovite brez ...