Raziskovalci še nimajo dokaza, da naj bi tako statistiko povzročali prav pesticidi, niti nimajo obrazložitve, kako se to točno zgodi. Ugotovili so le, da obstaja povezava med pesticidi in težavami z neplodnostjo. Podobne študije kažejo, da bi pestidici lahko imeli tudi vpliv na naš živčni sistem, kožo, oči in hormone. Mogoče je, da povečajo naše tveganje za raka.
Avtor študije Jorge Chavarro pravi, da je uživanje sadja in zelenjave nujno za naše zdravje, a polaga na srce, da pri tistem pridelku, kjer se po navadi uporabljajo pesticidi, raje posežemo po ekološko pridelanem.
Delovna skupina za okolje (Environmental Working Group) je ameriška okoljska organizacija, ki analizira vsebnost ostankov pesticidov v sadju in zelenjavi. Pridelek, kjer se uporablja največ pesticidov: jagode, špinača, nekaterine, jabolka, breskve, zelena, grozdje, hruške, češnje, paradižnik, paprika, krompir. In pridelek, kjer se pesticidov uporablja najmanj, zato ni nujno, da iščemo tistega, ki je ekološko pridelan: koruza, avokado, ananas, zelje, čebula, grah, papaja, šparglji, mango, jajčevec, melona, kivi, cvetača, grenivka. |
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV