škodljiva živila za jetra

To živilo je v vsakem hladilniku – a lahko ogroža vaša jetra
Jetra so eden najpomembnejših, a tudi najbolj obremenjenih organov v telesu. Čistijo kri, presnavljajo zdravila, shranjujejo hranila, urejajo raven sladkorja in odstranjujejo toksine.

Najslabša hrana za vaša jetra – kaj lahko povzroča največ škode?
Jetra so ključni organ, ki filtrira toksine, presnavlja hranila in uravnava energijsko ravnovesje telesa. Vendar pa nezdrava prehrana lahko vodi v resne poškodbe jeter, vključno z zamaščenimi jetri, vnetjem in celo cirozo.

Tudi magnezij lahko pomaga pri tej najpogostejši tegobi
Ob vstopu v novo leto imamo vedno občutek, da se vse začne na novo. Pred nami so novi cilji, čakajo nas novi izzivi, vse je videti novo. Zato ne čudi, da si želimo na to svežo pot stopiti prenovljeni in v top formi. Še prej pa je treba obračunati s starimi bremeni, prečistiti telo in duha ter ponovno ali povsem na novo postaviti temelje za bolj zdrav življenjski slog. Kako se pravilno lotiti tega izjemno pomembnega procesa?

Kaj se lahko zgodi, če jeste preveč mesa?
Ljudje, ki pojedo veliko beljakovin živalskega izvora, imajo pogosteje preveč maščobe v jetrih ter večje tveganje za bolezen jeter. In sicer v primerjavi s tistimi, pri katerih so glavni vir beljakovin živila rastlinskega izvora. To je ugotovila nizozemska študija.

Resnica o nevarnem holesterolu
Čeprav se o holesterolu veliko piše in govori, pa zdravniki opažajo, da ljudje o njem ne vedo dovolj. Vsi sicer vedo, da obstaja slab holesterol, ki povzroča aterosklerozo in bolezni srca in ožilja, ne vedo pa, da vsa hrana, ki vsebuje maščobe, ni nujno škodljiva.