Vizita.si

Salmonella

Okužbe in zastrupitve 18. 11. 2024 03.36

Kako prepoznati simptome bakterijskih okužb in jih pravočasno zdraviti?

Bakterijske okužbe so pogost vzrok bolezni, ki vplivajo na različne dele telesa. Bakterije so mikroskopski organizmi, ki lahko povzročijo različne vrste okužb, od preprostih vnetij do resnih bolezni, ki zahtevajo hitro zdravljenje. Prepoznavanje simptomov bakterijskih okužb v zgodnji fazi je ključno za preprečevanje zapletov in učinkovito zdravljenje.

Imunski sistem 13. 03. 2020 11.37

Superživila, ki varujejo pred sezonskimi obolenji

Nekatera superživila vsebujejo celo vrsto zdravilnih učinkovin, ki pomagajo krepiti imunski sistem in nas tako varujejo pred sezonskimi obolenji. Tu je seznam nekaterih izmed njih, ki vam bodo v tem času učinkovito pomagala pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

Okužbe in zastrupitve 03. 08. 2018 08.07

Zakaj NIKOLI ne smete zamrzniti stopljenega sladoleda

Zastrupitve s hrano so poleti veliko pogostejše kot v drugih letnih časih. Če smo pri kuhanju mesa in piknikih zunaj vedno bolj previdni, bi morali biti tudi pri uživanju sladoleda, je opozorila Amreen Bashir, predavateljica iz Univerze Aston. Kot pravi, se nas večina ne zaveda, da je potrebna previdnost tudi pri sladicah.

Zdravje 23. 05. 2018 10.57

Uživale so jogurt pred obrokom. Zgodilo se je tole ...

Ženske, ki so jedle jogurt pred visoko-maščobnim obrokom ali obrokom, bogatim z ogljikovimi hidrati, so imele nižji nivo vnetij v krvi kot tiste, ki ga niso zaužile, je pokazala zadnja raziskava ameriške univerze. Strokovnjaki so odkrili, da jogurt izboljšuje črevesno sluznico in preprečuje vnetnim toksinom, da bi vstopali v krvni obtok.

Novice 12. 06. 2014 15.36

Prebava naj bo ''taprava'' - predvsem poleti!

Začetek toplejših dni so v farmacevtski družbi Medis pozdravili s predstavitvijo novega izdelka probiotičnih kapsul WAYA® LGG® za odrasle in otroke, ki so jih postavili ob bok predhodno uspešno lansiranim probiotičnim kapljicam za dojenčke in otroke WAYA® LGG®.

Zdravje 27. 02. 2014 08.14

Nevarnosti surovega mleka

Surovo mleko je tisto, ki ga pridobimo neposredno iz živalskega vira, kot so krava, ovca in podobno. Ko se mleko pomolze, ga običajno pasterizirajo. Gre za proces, v katerem s segrevanjem na visoko temperaturo uničijo nevarne bakterije. A nekateri se kljub vsemu raje odločajo za pitje surovega mleka.

Simptomi in bolezni 13. 10. 2008 15.32

Tifus in paratifus

Obe bolezni povroča okužba z določenim tipom salmonele, ki se najprej pokaže s povišano telesno temperaturo, potem se pojavi izpuščaj.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 853