aromatski ogljikovodiki

Ali to počnete s svojim mesom? Znanost pravi, da zmanjša tveganje za raka do 90 odstotkov
Pečenje mesa na žaru je za mnoge priljubljena poletna dejavnost, vendar kuhanje pri visokih temperaturah prinaša tudi določena tveganja. Na srečo obstaja preprost in okusen način za znatno zmanjšanje teh tveganj ...

Ali so ogrevani tobačni izdelki res manj škodljivi od 'navadnih' cigaret?
Segreti tobačni izdelki so pogosto izpostavljeni kot manj škodljivi za zdravje kadilca v primerjavi z 'navadnimi' ali elektronskimi cigaretami. Takšne izjave je treba jemati previdno.

Šunka - DA ali NE?
Velika noč je najpomembnejši krščanski praznik in za vernike predstavlja praznik veselja in upanja, saj je Jezus na dan velike noči vstal od mrtvih. Za veliko noč so mize obložene s šunko, obarvanimi jajci, hrenom, kruhom in domačo orehovo potico. Hren in jajca so lahko del zdrave prehrane, žal pa za šunko, ne moremo tega reči. Kljub temu si jo seveda lahko v tem času nekaj privoščite.

Radi pečete na žaru? Previdno!
Pri pečenju na žaru zagotovo ne boste zgrešili z zelenjavo. Kakršno koli zelenjavo boste že pekli, bo ta zdrava in vam ne bo škodovala. Nekoliko več previdnosti pa je potrebno pri mesu. Zažgano ali napačno pripravljeno meso je namreč lahko rakotvorno.

Naj bo pečenje na žaru varno
V teh toplih dneh je pečenje na žaru še kako priljubljeno, žal pa je pri pečenju potrebna previdnost. Čeprav so jedi z žara zdrave, ker niso pripravljene na olju, pa so lahko ob nepravilni pripravi celo rakotvorne.