Vizita.si

glutamat

Prehrana 17. 08. 2023 05.00

Kaj sploh so aditivi, zloglasni E-ji v živilih?

Aditivi predstavljajo snovi ali mešanice snovi, ki niso samostojna živila, ampak se dodajajo živilom med predelavo, transportom ali hrambo, da bi izboljšali njihovo varnost in kakovost.

Simptomi in bolezni 25. 10. 2021 05.00

7 živil, ki lahko povečajo možnost za napad migrene

Nekatera živila naj bi dokazano povzročala večjo možnost za napad migrene. Poglejmo si nekaj takšnih živil.

Bolezni 06. 01. 2016 08.05

Že poznate te uničujoče učinke na telo

Poraba alkohola se v zimskem času poveča za 40 odstotkov, a strokovnjaki opozarjajo, da ima alkohol na telo uničujoče učinke. Če ste v veselem decembru prevečkrat globoko pogledali v kozarec, se v tem mesecu za nekaj časa raje odpovejte alkoholu.

Zdravje 26. 04. 2012 08.10

Tako se lahko izognete migreni!

Migrenski glavoboli, ki jih pogosto spremljajo slabost, občutljivost na zvok in svetlobo, prizadenejo približno od 10 do 20 odstotkov ljudi. Ker so ti glavoboli izjemno onesposabljajoči, je dobro vedeti, kako jih lahko preprečite.

Zdravje 27. 10. 2011 08.21

Hrana, po kateri boste še bolj lačni

Dejstvo je, da nam nekatera živila že v majhnih količinah pričarajo tako prijeten občutek sitosti, druga pa lahko jemo v nedogled, a smo še vedno lačni. Preverite, zakaj.

Kje vas boli? 14. 10. 2010 08.51

Najpogostejši povzročitelji glavobola

Z glavobolom se vsaj enkrat v življenju srečamo skoraj vsi, nastane pa lahko kot posledica stresa, prehrane, zdravil, hormonskih težav, težav z ušesi, nosom, grlom … Kateri so najpogostejši vzroki glavobola?

Novice 02. 09. 2010 10.19

Odkrili gen, ki povzroča migreno

Migrene prizadenejo enega od osmih ljudi na svetu in niso samo izjemno boleče, naporne in izčrpajoče, temveč tudi nevarne. Zdaj pa so znanstveniki našli gen, ki bi lahko bil kriv za nadležne migrene.

Bilke 15. 02. 2010 13.08

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?

Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

Novice 26. 04. 2007 16.40

Migrena je lahko tudi koristna

Ameriški znanstveniki so ugotovili, da imajo ženske, ki trpijo za migreno, manjše možnosti za upad kognitivnih sposobnosti.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 859