gorčica

Kaj se zgodi, če vsak dan pijemo gazirano vodo?
Veliko ljudi raje kot po navadni vodi posega po vodi z okusom ali gazirani vodi. Slednja naj bi prispevala k boljši prebavi in zdravju črevesja, vendar je to res? Kot vsaka stvar ima tudi gazirana voda svoje dobre in slabe plati. Na tem mestu poudarjamo, da je govora o gazirani vodi in ne mineralni.

Takšen očiščevalni proces bi morali telesu podariti enkrat na leto
Ajurveda obsega znanja iz zeliščne medicine, nutricionistike, telesne vadbe, kirurgije, psihologije in duhovnosti. Po ajurvedi je pomembno, kaj posameznik uživa, prav tako pomembno pa je tudi, kako to uživa. Uspešnost prebave naj bi bila povezana z našimi mislimi, okoljem in čustvi.

že 14 dni imam neko čudno slabost
Mene samo zanima, že 14 dni imam neko čudno slabost, neko čudno omotico ki je še nikoli nisem čutil, in tišči me pri srcu, UZ srca je bp, endokrinolog je nardil test krvi ( S-Glukoza, S- Sečni...

Vas peče zgaga? Težave ne gre jemati zlahka
Polne mize dobrot, nekaj več alkoholnih pijač in sladkarij so razmere, ki so kot nalašč za pojav zgage. Če se zgaga pojavi le občasno, si lahko pomagamo s prilagoditvijo prehrane in nekaterimi zdravili iz lekarne, a če se spopadamo s kroničnimi težavami z zgago, jih je treba jemati resno in se o njih posvetovati z zdravnikom. Preverite, zakaj.

Naj vam praznikov ne uniči zgaga! Preverite, kako si lahko pomagate
V prazničnem času, ko so mize bogato obložene in radi spijemo nekoliko več alkohola, se mnogi kaj hitro spopadejo z zgago - pekočo bolečino za prsnico, ki jo lahko spremlja tudi huda bolečina v predelu želodca in kisel ali grenak okus. A zgago lahko pogasimo že zelo hitro, če si pomagamo z zdravili, ki vplivajo na izločanje želodčne kisline. Pomagajo pa tudi drugi ukrepi.

Nasveti, kako ublažiti sončne opekline
V teh dneh bodo številni poležavali na plaži ali pa jih bo sonce opeklo med rekreacijo v naravi. Prav zato je tu nekaj nasvetov, kako si pomagati, če smo s sončenjem pretiravali.

Nasveti, kako ublažiti sončne opekline
V teh dneh bodo številni poležavali na plaži ali pa jih bo sonce opeklo med rekreacijo v naravi. Prav zato je tu nekaj nasvetov, kako si pomagati, če smo s sončenjem pretiravali.

IZJEMNO HITRA dieta, ki jo je svetoval celo kardiolog
Že povsem običajna sprememba vašega prehranjevanja lahko povzroči, da hitro in učinkovito izgubite odvečne kilograme do poletja, je prepričan eden najbolj priznanih kardiologov dr. William Davis. Preverite, kaj svetuje.

Veste, katera živila povečujejo apetit?
Velikokrat se zgodi, da posegamo po prigrizkih, čeprav smo ravno od kosila in bi morali biti siti. Ste se vprašali, ali ste morda zaužili kaj takega, kar vam je povečalo apetit?

Celiakija
Celiakija je bolezen, ki je v porastu tako med otroci kot tudi med odraslimi in jo lahko nadzorujemo zgolj za mizo s pravilno prehrano, ki ne vsebuje glutena in njegovih izvlečkov. Kaj naj uživajo bolniki?

Največji sovražniki iz našega hladilnika
V vsakem hladilniku je cela vrsta živil, ki na videz izgledajo čisto nedolžna, a lahko naredijo veliko škode našemu zdravju in pripomorejo h kopičenju odvečnih kilogramov.

Za veliko noč si privoščite zdravilen hren
Eno od tipičnih velikonočnih živil je tudi hren, ki simbolizira žeblje, s katerimi so Kristusa pribili na križ, oziroma njegovo trpljenje. A že mnogo let ga številne kulture sveta uporabljajo tudi v zdravilne namene.

Pripravite si solato iz trobentic, vijolic in marjetic
Poleg dobro poznanega regrata raste v naravi še veliko divjih rastlin, za katere številni ne vedo, da so užitne in si iz njih lahko pripravimo odlično solato. Večina teh rastlin sodi med zelišča, druge pa poznate po videzu, vendar ne veste, da so užitne.

Hrana, ki topi kalorije in izboljša metabolizem
Če želite izgubiti kakšen kilogram in izboljšati svoj metabolizem, je čas, da v svojo prehrano vključite nekatere sestavine, ki pomagajo pri hujšanju. Preverite, katera so tista živila, ki so učinkovita v boju zoper maščobne obloge.

Delikatesni tunin namaz
Uživanje rib, še posebej tunine, je izjemno zdravo, saj so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami in tako preprečujejo nastanek bolezni srca in ožilja. Predstavljamo vam recept za tunin namaz.

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?
Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

Z gorčico nad novo gripo!
Ne moremo vam postreči z zdravilom, ki vas bo obvarovalo pred gripo, v hladilniku in v shrambi pa imamo pravo omarico za prvo pomoč. Z naštetimi jedmi lahko pošteno omilite znake gripe ali skrajšate njeno trajanje.