gos

Martinov praznik: tradicija, vino in druženje
Martinov praznik je dan, ki ga praznujejo v mnogih delih sveta, zlasti v Evropi. To je čas, ko se ljudje zberejo, da bi obeležili svetega Martina, zaščitnika vina in vinogradov. Praznik martinovanje ima bogato zgodovino in številne tradicije, ki segajo nazaj v srednji vek.

Martinova pojedina je lahko okusna in zdrava
Martinovo ne slovi kot najbolj zdrav praznik, čeprav lahko dejansko to zelo hitro postane. Je pravi čas, da si privoščite manj znano gosje ali račje meso ter odštejete več denarja za buteljko res dobrega vina.

PROZAC IN NOSEČNOST
Pozdravljeni gos. zdravnica! Stara sem 29. let in imam težave z nihanjem razpoloženja. Pred 3 meseci sem spontano splavila in vzrok bi lahko bil tudi drastično nihanje razpoloženje, itd,.. Sedaj en...

Partnerstvo in konflikti s staro družino
Lepo pozdravljeni. Sem poročen moški. Z ženo pričakujeva aprila drugega otroka, prvi bo star pet let,midva pa sva oba stara 32 let. Živimo pri mojih starših in imamo popolnoma ločena stanovanja in gos...

Putika
LP STAR SEM 44 LET IMAM MOČNO POVEČANO TELESNO TEŽO Z NJO PA KUP TEŽAV KOT SO PRITISK,MAŠČOBE PUTIKA IN ŠE KAJ. TUDI ALKOHOLA JE BILO VELIKRAT PREVEČ.ZA HUJŠANJE SEM SE ODLOČIL ŽE VELIKOKRAT IN MI JE...

Putika in prehrana
Pozdravljeni!Star sem 39 let,prvič do sedaj se mi je pojavila putika na palcu leve noge.Zanima me pa kako je s prehrano oz. uživanjem živil in napitkov oz. na koga se lahko obrnem na prilagojeni meni ...

Putika in prehrana
V zvezi z boleznijo putike me zanima kakšen je odstotek (delež) purinov v pomembnejših živilih. Predvsem me zanima za gobe, sojo in paradižnik. Lep pozdrav

Pripravite zdravo Martinovo pojedino!
Martinova pojedina mora biti že po tradiciji obilna, saj so naši predniki na ta dan praznovali nekakšen zahvalni dan za dobro letino, to pa še ne pomeni, da mora biti tudi nezdrava. Kako pripraviti zdravo Martinovo pojedino?

Kako pripraviti zdravo martinovo pojedino?
Martinovo je praznik, ko zadiši po zimskih jedeh. Iz pečice se vali vonj po pečeni gosi ali raci, iz loncev diši rdeče dušeno zelje, ob vsem tem pa seveda ne smejo manjkati mlinci in kozarček “rujnega".