kisanje

Kako nastane kislo zelje in zakaj je koristno?
Kislo zelje, klasična jed mnogih kuhinj po vsem svetu, ima globoko zakoreninjeno zgodovino in raznovrstno uporabnost v prehrani. Njegova priljubljenost ni le posledica izjemnega okusa in teksture, temveč tudi številnih koristi za zdravje, ki jih prinaša. Razumevanje procesa, skozi katerega nastane kislo zelje, in njegove biokemične sestave omogoča boljše razumevanje njegovih prehranskih lastnosti in koristi za zdravje.

Visok pH urina
Pozdravljeni Moja težava je v previsokem pH faktorju (8.3) urina. Po vsakem večjem obroku (kosilu) se mi pH poveča in iz urina se izločajo usedline (soli), ki pri uriniranju povzročajo precej nepri...

Ste vedeli, kako zdravilna je?
Repa je povrtnina, ki je v zimskem času izjemno priljubljena in se pogosto znajde na našem krožniku. To pa ni nenavadno, saj so že naše babice vedele, da ni le okusna, a tudi izjemno zdravilna. Odlična je za čiščenje telesa, krepitev imunske odpornosti, skrbi pa tudi za lepo kožo in mladostni videz.

Kako pripraviti zeljnico za krepitev imunskega sistema?
Zelje je že v rimskem cesarstvu in stari Grčiji veljalo za zdravilo. Pri arheološkem izkopavanju starorimskih skladišč za hrano so odkrili številne škatle in sode, ki brez dvoma kažejo na veliko proizvodnjo kisanega zelja.