kolači

Veste, kako zdrav je kostanj?
Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

Poznate zdravilne učinke tega jesenskega daru narave?
Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

Neverjetno, kaj sladkor povzroča telesu
Da sladkor škodi zobem, ni skrivnost. A s hrano, bogato s sladkorjem, ne tvegate le gnilobe zob, temveč povečate tveganje za razvoj številnih nevarnih bolezni. Prav zato je pomembno, da tudi v teh prazničnih dneh ne pretiravate z njim.

Izognite se dodatnim kilogramom v veselem decembru
Začel se je veseli december in praznične dobrote se nam bodo ves mesec ponujale na vsakem koraku. Kako se ob številnih srečanjih in poplavi decembrskih dobrot izogniti dodatnim kilogramom? Z malo previdnosti in iznajdljivosti …

Si želite mladosten videz? Izogibajte se sladkorju!
Kot kaže, torte, kolači in druge sladke pregrehe, ki vsebujejo rafiniran sladkor, ne škodijo le postavi, ampak tudi koži. Rafiniran sladkor namreč povzroča hitrejše gubanje, svarijo dermatologi.

VIDEO: Pecivo za alergike
Na praznično obloženih mizah ne smejo manjkati slaščice. Tudi v tistih družinah ne, kjer imajo otroke, ki so alergični na mleko, jajca, gluten, ali imajo kakšno drugo alergijo. Priprava peciva za alergike pa je vse prej kot enostavna.

BUČA
Jesen je čas, ko nas razsveseljujejo buče. Tako tiste okrasne kot tudi jedilne. In vsako leto nas pridelovalci presenetijo s kakšno novo sorto. Sicer pa buče sodijo med najstarejše poznane gojene rastline. Bučne pečke naj bi grizljal že paleolitski človek pred 15.000 leti.

Sladke pomaranče na vaši mizi
Najbolj preprosta stvar, ki jo naredite iz pomaranče, je naravno stisnjen sok. Tega lahko uporabite tudi kot dodatek pri pripravi peciv in drugih jedi. Sicer pa so pomaranče tudi odlična izbira za peko slaščic in pripravo sadnih napitkov.