Vizita.si

kolači

Zdravje 08. 10. 2018 08.00

Veste, kako zdrav je kostanj?

Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

Zdravje 12. 10. 2016 16.01

Poznate zdravilne učinke tega jesenskega daru narave?

Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

Zdravje 18. 12. 2013 11.29

Neverjetno, kaj sladkor povzroča telesu

Da sladkor škodi zobem, ni skrivnost. A s hrano, bogato s sladkorjem, ne tvegate le gnilobe zob, temveč povečate tveganje za razvoj številnih nevarnih bolezni. Prav zato je pomembno, da tudi v teh prazničnih dneh ne pretiravate z njim.

Zdravje 07. 12. 2010 08.12

Izognite se dodatnim kilogramom v veselem decembru

Začel se je veseli december in praznične dobrote se nam bodo ves mesec ponujale na vsakem koraku. Kako se ob številnih srečanjih in poplavi decembrskih dobrot izogniti dodatnim kilogramom? Z malo previdnosti in iznajdljivosti …

Lepota 13. 01. 2010 11.30

Si želite mladosten videz? Izogibajte se sladkorju!

Kot kaže, torte, kolači in druge sladke pregrehe, ki vsebujejo rafiniran sladkor, ne škodijo le postavi, ampak tudi koži. Rafiniran sladkor namreč povzroča hitrejše gubanje, svarijo dermatologi.

Recepti 27. 12. 2009 09.28

VIDEO: Pecivo za alergike

Na praznično obloženih mizah ne smejo manjkati slaščice. Tudi v tistih družinah ne, kjer imajo otroke, ki so alergični na mleko, jajca, gluten, ali imajo kakšno drugo alergijo. Priprava peciva za alergike pa je vse prej kot enostavna.

Zdravi z 06. 09. 2009 18.00

BUČA

Jesen je čas, ko nas razsveseljujejo buče. Tako tiste okrasne kot tudi jedilne. In vsako leto nas pridelovalci presenetijo s kakšno novo sorto. Sicer pa buče sodijo med najstarejše poznane gojene rastline. Bučne pečke naj bi grizljal že paleolitski človek pred 15.000 leti.

Recepti 04. 04. 2009 16.21

Sladke pomaranče na vaši mizi

Najbolj preprosta stvar, ki jo naredite iz pomaranče, je naravno stisnjen sok. Tega lahko uporabite tudi kot dodatek pri pripravi peciv in drugih jedi. Sicer pa so pomaranče tudi odlična izbira za peko slaščic in pripravo sadnih napitkov.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 859