mariniranje mesa

Ali to počnete s svojim mesom? Znanost pravi, da zmanjša tveganje za raka do 90 odstotkov
Pečenje mesa na žaru je za mnoge priljubljena poletna dejavnost, vendar kuhanje pri visokih temperaturah prinaša tudi določena tveganja. Na srečo obstaja preprost in okusen način za znatno zmanjšanje teh tveganj ...

Naravna zaščita pred virusi in bakterijami
Začimbe so neprecenljiva pomoč v vsaki kuhinji, saj skrbijo za bogat okus in lahko še tako preprosto jed spremenijo v pravo kulinarično poslastico. A njihova vloga seže še veliko dlje. Številne med njimi namreč blagodejno delujejo na zdravje in imunski sistem, pripomorejo lahko tudi k izboljšanju nekaterih bolezenskih stanj. Pod drobnogled smo vzeli dve, ki bosta v prihajajočih toplih mesecih še posebej aktualni.

7 dokazano učinkovitih načinov, ki preprečujejo raka
Čeprav imamo lahko dedno pogojeno večje tveganje za razvoj določene oblike raka, lahko s spremembo življenjskega sloga sami za kar 40 odstotkov zmanjšamo možnosti za nastanek raka. Britanski strokovnjaki so predstavili 7 dokazanih načinov, ki preprečujejo raka.