pogrevanje hrane

Kako varno shranjevati ostanke hrane in podaljšati njihovo svežino
Ostanki hrane so praktični, a hkrati lahko predstavljajo tveganje, če jih ne shranjujemo pravilno.

So ostanki hrane varni za uživanje?
Uživanje ostankov hrane je odličen način, da skrbimo za manj zavržene hrane, da prihranimo denar in popestrimo svoj kuharski repertoar. Toda ali so ostanki (vedno) varni za uživanje? Kako vemo, če so?

Parkinsonova bolezen in prehrana
Stara mama ima napredujočo parkinsonovo bolezen. Zanima ma, ali obstaja kakšna posebna prehranska dieta, ki bi dobro vplivala nanjo? Drgače kakšnih posebnih prehranskih omejitev nima. Tešje požira, za...

Prehrana
Pozdravljeni! Zanima me razlaga o pogrevanju krompirja in sicer: ali se krompir (kot prilogo in kot sestavljeno jed, npr. v musaki, zelenjavni juhi) lahko pogreje naslednji dan? Ali je to škodljivo...

Kronični pankreatitis in prehrana
Pozdravljeni, Pišem Vam v imenu znanke. Njen oče je pred kratkim prebolel hudo vnetje trebušne slinavke. Zdravniki so mu svetovali strogo dieto s čim manj jajc in maščobe, naju pa kljub vsemu zanim...

Mikrovalovna pečica
Pozdravljeni! Razmišljam o nakupu mikrovalovne pečice, zato me zanima, kaj menite o njeni uporabi. Jaz bi jo uporabljala le občasno in še to le za pogrevanje klasično skuhane hrane in za odtaljevanje ...

Prehrana
Lepo pozdravljeni!Zanima me katere hrane se ne sme ponovno pogreti.So res kamelice pogrete strupene in kako je s krompirjem.Jaz ga namreč jem vseh temperatur,oblik in pogretega, mož je takega poskusil...

Kronični pankreatitis in prehrana
Oče ima diagnozo kronična slinovka, star je 68 let, pravijo, da je neozdravljivo in se mora držati diete. Vendar te diete ni dobil. kaj lahko je oz. ali naj gre še k specialisu na pregled

Se lahko zaradi pogrevanja riža zastrupite?
Riž je priljubljeno živilo, ki si ga lahko hitro pripravimo in ga uporabimo kot prilogo k številnim jedem. Pogosto spremlja tudi omake in jedi v kitajski in indijski kuhinji. A včasih je težko pojesti ves riž, ki skuhamo, zato ga pospravimo nazaj v hladilnik in ga znova pogrejemo naslednji dan. A britanska nutricistka je opozorila, naj kuhanega riža ne hranimo v hladilniku več kot 24 ur.