temno grozdje

Vijolična živila imajo veliko antociana, ki prinaša številne koristi za zdravje
Kakšne prednosti imajo vijolična živila? Jih tudi vi obožujete? Poglejmo, po katerih živilih vijolične barve lahko posežete in za kaj vse so dobra.

Kakšna mora biti prehrana pri aterosklerozi?
Bolezni srca in ožilja so splošna težava sodobne družbe. Ateroskleroza je glavni vzrok za srčno-žilna obolenja, ki povzroča visoko stopnjo umrljivosti prebivalstva.

Nasveti nevroznanstvenice za preprečevanje demence
Dr. Lisa Mosconi, nevroznanstvenica, je za portal healthista razkrila nekaj nasvetov, ki naj bi dokazano pomagale preprečevati demenco.

Že skrbite za svoj imunski sistem?
Jeseni začnejo na nas prežati prehladi in razna obolenja, pred katerimi pa se lahko uspešneje ubranimo, če pravočasno poskrbimo za zdravje imunskega sistema.

S prehrano se zavarujte pred rakom
Vodilni britanski medicinski znanstvenik dr. Richard Doll je prepričan, da je večina vrst raka posledica zunanjih vplivov, kot so nepravilna prehrana, onesnažena voda in zrak. Da bi te vplive ublažili, moramo po njegovem mnenju uživati živila, ki nas ščitijo pred rakom.

VIDEO: Zakaj je pomembna folna kislina?
Vitamini in minerali so pomembni za nemoteno delovanje organizma in za dobro počutje. Še posebej nosečnice in ženske, ki nameravajo zanositi, morajo paziti na prehrano. Zanje je pomembna predvsem folna kislina, ki sodi v skupino vitaminov B in je ključnega pomena za nemoten razvoj zarodka.

Anja prisega na flavonoide
Anja Križnik Tomažin se dobro zaveda pomena zdravega prehranjevanja in rednega gibanja, ki pripomoreta tudi k močnejšemu imunskemu sistemu. Tega Anja v zadnjih letih krepi tako, da zaužije dovolj flavonoidov, ki jih najdemo v temni čokoladi, rdečem vinu, temnem sadju.

GROZDJE
Grozdje je zelo učinkovit čistilec organizma, zato deluje dobrodejno na celo telo, pomaga pa tudi pri hujšanju. Je izredno dobra hrana za živce, možgane, zobovje in kosti.