zdravilne lastnosti zelene

Zelena je več kot le zdrav prigrizek. To je pet prednosti rednega uživanja
Zelena je več kot le priloga. Čeprav je znana po vlakninah, vodi in nizkih kalorijah, skriva številne neznane zdravstvene koristi, ki jih je vredno spoznati.

Dodajanje ene zelene zelenjave v vašo prehrano bi lahko zmanjšalo tveganje za bolezni
Raziskave kažejo, da lahko vključitev japonske ogrščice v vašo prehrano zmanjša tveganje za nastanek raka in sladkorne bolezni. Ta listnata zelenjava, znana po svoji grenkobi, vsebuje veliko vitamina A in glukozinolatov, ki imajo pomembno vlogo pri preprečevanju bolezni.

Ste že slišali za irski mah?
Irski mah je pravzaprav rdeča alga, ki je polna železa, joda in magnezija. Poglejmo si podrobno, zakaj sploh gre, kakšne so koristi in tveganja.

Če jih še niste, je skrajni čas, da jih naberete
Vas zanima, zakaj so šparglji tako priljubljeni? Poleg tega, da so izjemno okusni, če jih le znamo pripraviti, so tudi izjemna zakladnica zdravja!

Razlogi, zakaj bi morali uživati bezeg
Bezeg je izjemno zdravilna rastlina, saj vsebuje veliko zdravilnih sestavin. V ljudskem zdravilstvu je najbolj cenjen za zdravljenje vnetij, vročine, pospešuje potenje in lajša dihalne težave.

Zdravilne pomladne rastline: Ste jih že nabrali?
Zima se je že skoraj čisto poslovila in prišla je pomlad, ko se narava in mi z njo začnemo prebujati. Pomlad pa poleg sonca prinaša tudi ogromno zdravih divjih rastlin, od divjih špargljev do regrata, med njimi zelo zdravilen pa je tudi čemaž. Vsi od naštetih znanilcev pomladi imajo pozitivne učinke na naše telo: pomagajo mu pri prilagajanju na nov letni čas in ga tudi razstrupljajo.

Jogurt – najstarejši mlečni izdelek
Jogurt velja za najstarejši mlečni izdelek, saj je bil prvič omenjen že pred 7000 leti. Kljub temu da ga poznamo že toliko časa, pa njegove zdravilne lastnosti postajajo prepoznavne šele v zadnjih desetletjih. Zakaj je jogurt tako zdrav?