Kako očistiti in razstrupiti telo preko stopal?
KOŽA

Kako očistiti in razstrupiti telo preko stopal?

19.12.2019, 12:55
0

S hojo in obutvijo vsak dan bremenimo naša stopala, vse prevečkrat pa pozabimo, da bi jim kot drugim delom telesa, morali občasno privoščiti nego. Vsako stopalo ima več kot dva tisoč por, skozi katere se lahko izločajo toksini, zato je kopel za noge učinkovit postopek razstrupljanja.

Razbremenitev in razstrupljanje stopal je ključnega pomena za izboljšanje celotnega počutja. Za to pa ne potrebujete dragega obiska kozmetičnih salonov, dovolj je, da si občasno doma vzamete čas in si pripravite prijetno in sprostitveno kopel. Kdaj ste nazadnje svoja stopala namakali v topli vodi? Konstantno jih namreč utesnjujemo z nogavicami in razno obutvijo, posledično pa jim primanjkuje kisika. Z naslednjimi kopeli lahko svojim stopalom omogočite primerno nego in razstrupitev kar v prijetnem ambientu lastnega doma.

Kaj o vas pove hoja po stopnicah?
PREBERI ŠE
Kaj o vas pove hoja po stopnicah?

Kopel iz jabolčnega kisa

Če je koža na vaših topalih suha in trda, vam lahko pomaga kopel iz jabolčnega kisa. Ta ima namreč močne antibakterijske, protiglivične in protivirusne lastnosti, ravno tako pa je odlično naravno zdravilo za odpravljanje alergij in neprijetnega vonja. Zaradi močne dišave lahko nekatere zmoti, vendar se je treba zavedati, da ima mnoge blagodejne in zdravstvene učinkovine, zato je vredno malce 'potrpeti'. Lahko pa s pomočjo  nekaj kapljic timijanovega eteričnega olja ali sode bikarbone, malce nevtralizirate vonj po kisu.

Po dolgem in napornem dnevu vam nič ne bo bolj prijalo kot potopitev nog v čajno kopel.
Po dolgem in napornem dnevu vam nič ne bo bolj prijalo kot potopitev nog v čajno kopel./ FOTO: Dreamstime

Kopel z morsko soljo

Ko morska sol pride v stik z vodo, ta postane naravno razkužilo in ima sposobnost zdravljenja majhnih ranic ter preprečevanja manjših krvavitev. Slana voda kožo pomirja in spodbuja aktivacijo samozdravilnih procesov v telesu. Tovrstno kopel, se priporoča pri vseh potencialnih infekcijah nog, kot so vraščeni nohti in glivične okužbe. Topli vodi primešajte 1 žlico morske soli in 2 žlici sode bikarbone. Po nekaj minutah bodo vaša stopala bistveno bolj gladka in mehka.

Kaj vaša stopala povedo o vašem zdravju?
PREBERI ŠE
Kaj vaša stopala povedo o vašem zdravju?

Kopel z ingverjem

Učinkovit način za razstrupljanje, ki ga verjetno še ne poznate, je ingverjeva kopel. Potenje je eden najbolj zanesljivih načinov izločanja škodljivih snovi iz našega telesa. Ta preprost recept je priložnost, da se toksinov, ki so se ves dan nabirali v vas, znebite kar doma. Za kopel uporabite 1 žlico morske soli in žlico.

Kopel s čajem

V vodo dodajte 1 žličko morske soli, 1 vrečkico kamiličnega čaja, eno vrečko melise in eno vrečko metinega čaja. Ta kopel bo pomagala pri sproščanju, pomirjanju kože stopal in pri razstrupljanju. Po dolgem in napornem dnevu vam nič ne bo bolj prijalo kot potopitev nog v čajno kopel.

S pomočjo sestavin v kopeli za stopala lahko močno vplivamo na vse organe in jih spodbudimo k čiščenju. Prav tako se vpliv pozna tudi na limfnem, krvnem in dihalnem sistemu.

Stopala vam bodo hvaležna za nego.
Stopala vam bodo hvaležna za nego./ FOTO: Dreamstime

Kakšna je primerna nega suhe in razpokane kože pozimi?
PREBERI ŠE
Kakšna je primerna nega suhe in razpokane kože pozimi?

Kopel z glino

"Glina in stopala sta zmagovita kombinacija zdravja in energije. Skozi stopala izločimo do pol skodelice znoja na dan. Naša stopala pa vsebujejo na tisoče živčnih končičev, ki so povezana z vsemi organi in žlezami v našem telesu. Na njih je kar več kot 2000 por, skozi katere se izločijo odpadne snovi. Zaradi svoje naravne kemijske sestave ima glina močno vpojno moč in nase veže vse toksine in strupe, ki se v stopalih nabirajo, spodbuja delovanje refleksnih točk ter s tem poveča delovanje limfnega in krvnega sistema, ter tako še dodatno spodbuja izločanje strupenih snovi. V posodo s toplo vodo stresi približno 1 pest GlinaSi gline v prahu za kopeli in obloge in v njej namakaj stopala od 15 do 30 minut. S pomočjo glinene kopeli za stopala si lahko narediš celotno kuro razstrupljanja in sicer 21 dni vsak dan. Za še večji učinek jo začini z aromaterapijo in eteričnim oljem rožmarina​​​​​​," nam je namignila terapevtka z glino, Tina Avguštin.

V tem hitrem tempu življenja, si vse premalokrat vzamemo čas zase in razvajamo ter negujemo svoje telo. Za nego pa vsekakor ni potrebno veliko časa, dovolj je nekaj deset minut na dan, zvečer, ko se vse umiri in, ko nam po napornem delavniku prija sprostitev. Poskusite s katero od naštetih kopeli - vaša stopala vam bodo hvaležna!

Recept za glineni maski za mastno kožo
PREBERI ŠE
Recept za glineni maski za mastno kožo

NOVICE
Presenečenje na političnem parketu: premier Šarec ...
ŠPORT
Irving zaradi tragedije ni zmogel igrati, Neymar ...
POP IN
Camila med nastopom očeta spravila v jok
TV ODDAJE
Tomaž Mihelič se želi v šovu Zvezde plešejo ...
VIZITA.SI
Zakisanost telesa lahko privede do različnih ...
OKUSNO.JE
Hrana, ki odlično vpliva na spomin in ...
ZADOVOLJNA.SI
Modni kos, brez katerega si lepa Slovenka ne ...
MOSKISVET.COM
S čim nas bo tehnološki velikan razvajal letos?
BIBALEZE.SI
Neverjetne spremembe, ki jih ženska doživlja med ...
CEKIN.SI
Tako je Kobe Bryant navdihnil mnoge
DOMINVRT.SI
4 izjemni načini uporabe starega časopisa
CEKIN.SI
Stroški predčasnih volitev: koliko bomo (spet) ...