Britanke si privoščijo obilen zajtrk
Britanke si lahko vzamemo za vzor vsaj po eni stvari: ko vstanejo, najprej obilno zajtrkujejo, ne da bi pri tem štele kalorije. Zajtrk je resnično izjemno pomemben obrok, študije pa kažejo, da ljudje, ki se zjutraj najedo, kasneje ne čutijo več tako velike lakote in zato čez dan zaužijejo manj kalorij. Samo z rednim zajtrkovanjem naj bi bilo mogoče v enem letu izgubiti kar od šest do sedem kilogramov. Poleg tega zajtrk daje energijo in izboljšuje sposobnost osredotočenja, zato boste svoje obveznosti hitreje opravili in imeli več časa za športne aktivnosti.
Grkinje se ne odrekajo olju in vinu
Grkinje se med hujšanjem nikoli ne izogibajo olivnemu olju in vinu. Povprečna Grkinja naj bi letno porabila kar 26 litrov deviškega olivnega olja ter prav toliko belega in črnega vina. Olivno olje namreč vsebuje za telo koristne maščobe, ki niso škodljive, poleg tega pa ga telo povsem izkoristi, zato ne redi, temveč zaradi bogate vsebnosti antioksidantov celo spodbuja izgubljanje kilogramov. Antioksidanti namreč pospešijo izgorevanje maščob. Zaradi vina pa mišice telesa postanejo bolj občutljive na inzulin, zato krvni sladkor vpijajo in porabljajo hitreje, še preden se ta spremeni v maščobne blazinice.
Islandke uporabljajo ribjo dieto
Vitke Islandke dokazujejo, kako dobrodejno je uživanje rib. Povprečni prebivalec tega severnoevropskega otoka letno namreč poje kar 90 kilogramov rib, kar je šestkrat več od svetovnega povprečja. Strokovnjaki so prepričani, da so ravno ribe razlog, zakaj je na Islandiji v primerjavi s preostalim razvitim svetom kar za polovico manj pretežkih ljudi. Ribe vsebujejo esencialne maščobne kisline, ki med drugim preprečujejo nalaganje maščobnih oblog na trebuhu, zato je priporočljivo, da se na jedilniku znajdejo kar štirikrat tedensko.
Finke zaupajo kavi
Morda niste vedeli, da na Finskem popijejo več kave kot kjer koli drugje na svetu. Toda njihova skrivnost je, da kavo vedno zaužijejo približno pol ure pred obrokom. Takrat popita kava namreč kar za tretjino zmanjša apetit, poleg tega pa še pospeši delovanje presnove. Tako namreč deluje kombinacija kofeina in kopice antioksidantov.
Kitajke izbirajo samo svežo hrano
Kitajska je eden največjih svetovnih proizvajalcev že pripravljenih jedi za prodajo, toda prav Kitajke se jim najbolj izogibajo in namesto njih izbirajo čim bolj sveža živila. Statistika kaže, da jedo kar osemdeset odstotkov več sveže hrane od Evropejk in kar trikrat več zelenjave. Posebno nerafinirana živila vsebujejo veliko več zdravih hranil od rafiniranih.
Nemke verjamejo krompirju, Brazilke pa grahu
Nemke svoj apetit zmanjšujejo z uživanjem krompirja, saj ta nahrani za dlje časa, hkrati pa ne vsebuje veliko kalorij. Seveda mora biti pripravljen čim bolj zdravo. Brazilke pa v ta namen vsem obrokom dodajajo grah.
Več nasvetov za zdravo in zabavno hujšanje pa je na voljo tudi na naši Facebook strani. Pridružite se ji s klikom na
KOMENTARJI (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV