Razkrivamo skrivnosti Skandinavk, ki odvzamejo leta z obraza
KOŽA

Razkrivamo skrivnosti Skandinavk, ki odvzamejo leta z obraza

13.04.2018, 7:04
2

Skandinavske ženske so dobro poznane po tem, da imajo popolno kožo in lepoto, ki z leti ne zbledi. Strokovnjaki finske lepotne blagovne znamke so razkrili, kaj so glavne skrivnosti skandinavskih žensk, zaradi katerih uspejo ohraniti mladostno kožo.

Skandinavske ženske prisegajo na naravni videz in na zdravje kože. Tako na prvo mesto postavljajo nego kože in ne prikrivanje pomanjkljivosti z ličili.
Skandinavske ženske prisegajo na naravni videz in na zdravje kože. Tako na prvo mesto postavljajo nego kože in ne prikrivanje pomanjkljivosti z ličili./ FOTO: iStock

Skandinavske ženske prisegajo na naravni videz in na zdravje kože. Tako na prvo mesto postavljajo nego kože in ne prikrivanje pomanjkljivosti z ličili. Tu je nekaj njihovih trikov.

1. Nanašanje kreme na kožo

Ko na kožo nanesemo kremo za obraz, je pomembna tudi tehnika nanosa. Masažna tehnika, kjer nežno pritiskamo in vtapkamo kremo v kožo, je najboljši način za mikrocirkulacijo kože in za to, da od kreme, ki jo nanašamo prejmemo kar najboljši učinek. Samo mazanje kreme na obraz je manj učinkovito kot vtiranje s tapkanjem. Saj ob mazanju kreme na obraz raztegujemo kožo, zaradi česar lahko izgubi elastičnost in čvrstost. Poleg tega je nežno vtiranje kreme okoli oči ključnega pomena, saj je tam koža tanka in občutljiva - nežno tapkanje predela bo zmanjšalo tudi otekanje področja in poskrbelo za bolj mladostni videz.

Uporabljajo dobre vlažilne kreme.
Uporabljajo dobre vlažilne kreme./ FOTO: iStock

2. Primeren trenutek

Priljubljeni finski rek pravi, da so ženske videti najbolje, ko stopijo iz savne. Finci dobro vedo, da savna pospeši prekrvavitev po telesu, sprosti stres iz telesa in odstrani toksine iz kože. Če nimate dostopa do savne, si lahko pomagate tako, da kvalitetno kremo nanesete na obraz tik za kopanjem ali tuširanjem - takrat so pore odprte, boljši je pretok krvi, zaradi česar se bodo dobrodejne snovi kreme bolje vtrle v kožo.

3. Več vitamina C

Zdrav naravni sijoč videz nas v trenutku pomladi. Skandinavske ženske se dobro zavedajo, da koža brez sijaja v trenutku poglobi gube, zato ves čas skrbijo za sijoč videz kože. To lahko najlažje dosežemo z uživanjem čim več živil bogatih z vitamonom C. Z njimi so bogate pomaranče, mandarine in drugi citrusi, te močne antioksidante pa vsebuje tudi jagodičevje in zelenjava, kot je denimo paprika. Vitamin C bo pomagal ustvariti bolj zdrav videz kože.

Priljubljeni finski rek pravi, da so ženske videti najbolje, ko stopijo iz savne. Finci dobro vedo, da savna pospeši prekrvavitev po telesu, sprosti stres iz telesa in odstrani toksine iz kože.
Priljubljeni finski rek pravi, da so ženske videti najbolje, ko stopijo iz savne. Finci dobro vedo, da savna pospeši prekrvavitev po telesu, sprosti stres iz telesa in odstrani toksine iz kože./ FOTO: iStock

4. Izkoristite dobrodejne lastnosti vode

Ko preverite seznam snovi, ki najbolj poskrbijo za navlaženost, boste povsod odkrili, da je naprej omenjena voda – primarna snov v večini kozmetičnih formul.

Voda deluje kot prevodnik, ki pripelje v vodi topne snovi do področij, ki najbolj pomagajo koži, da ostaja lepa in napeta. Finci vodo uporabljajo v številnih lepotnih ritualih, od proizvodov za odstranjevanje ličil do proizvodov, ki vključujejo vlažilne formule. Za lepo kožo je pomembno tudi, da spijete dovolj vode.

Prisegajo na naravni videz.
Prisegajo na naravni videz./ FOTO: iStock

5. Manj je več

Pri Skandinavcih se minimalizem prenaša tudi na področje ličenja. Ženske na severu so prepričane, da jim debele plasti ličil in pudra ne pomagajo ohranjati zdrave in mladostne kože. Prav zato ličila uporabljajo le, da poudarijo nekatere svoje prednosti, ne pa, da z njimi prikrivajo nepravilnosti. Ličila v plasteh dolgoročno nikoli ne bodo poskrbela za lep videz kože, lahko pa pri temu pomaga primerna nega kože. Pomembno je, da vsak dan pravilno in s primernimi izdelki odstanite ličila in da redno vlažite kožo s kvalitetnimi kremami.

NOVICE
Sirena v Dravogradu opozorila na nevarnost poplav
ŠPORT
Uradno: Honda združila brata Marquez 'pod eno ...
POP IN
Film Joker podrl nov rekord
TV ODDAJE
Rene ves iz sebe: To je prizadeto!
VIZITA.SI
Magnezij lahko pomaga pri teh šestih težavah
DOMINVRT.SI
Ne mečite jih stran!
ZADOVOLJNA.SI
Princ William razkril, v čem uživa Kate Middleton
MOSKISVET.COM
Je ta dron recept za izogibanje zakonu?
BIBALEZE.SI
V petek rojena dvojčka
CEKIN.SI
Hrvaški zvezdnici priskočili na pomoč: zbirajo za ...
OKUSNO.JE
Hrana, ki dobro vpliva na razpoloženje
DOMINVRT.SI
Izvrstne ideje za izkoristek prostora